In acest an se vor implini 110 ani de la nasterea cunoscutului ziarist interbelic Pamfil Seicaru, cel despre care se spune ca a construit palatul "Curentului"), ziarul al carui director a fost, intre 1928 si august 1944).

Ziaristul Pamfil Seicaru a fost unul dintre parintii presei acide, angajate in disputa politica de pe pozitiile atacarii minciunii, furtului, escrocheriei, mai ales ca ziaristul a fost si parlamentar independent ales de trei ori, pozitie de pe care a abordat in discursul politic problemele invatamantului, ale conversiunii si ale pregatirii militare.

Sub conducerea lui, in presa romana au aparut reportajul sportiv (4 februarie 1928), pagina literara (28 februarie 1928) si pagina "Curentul vesel".

Daca mai sunt persoane care sa cunoasca activitatea bataiosului ziarist (care s-a aflat pe baricadele presei din 1918 si pana la moartea sa in 1980 la Dachau - Germania) foarte putini insa stiu ca ziaristul, desi a trait ani buni in Capitala, era de loc din Buzau.

Acesta este si motivul pentru care, pentru a-l omagia pe unul dintre cei mai importanti oameni de presa, Biblioteca Judeteana Buzau organizeaza, in zilele de 23-24 septembrie, un ciclu de manifestari, printre care in mod distinct se afla Concursul National de Jurnalism "Pamfil Seicaru", dotat cu premiul cel mare, in valoare de 10 milioane lei.

La concurs pot participa tineri jurnalisti din intreaga tara (cu varste pana la 30 de ani). Lucrarile (editorial sau eseu, in numar de maximum 5), publicate pana la data de 10 septembrie 2004, vor fi expediate pe adresa Bibliotecii Judetene "V. Voiculescu", Buzau, strada Unirii nr. 140, cod postal 120360, pana la data de 17 septembrie.

In plic, fiecare participant isi va nota adresa si telefonul, pentru a fi contactat. Juriul, compus din personalitati ale presei nationale si ale culturii, va decerna premii substantiale in bani pentru cele mai valoroase lucrari.

Festivitatea de premiere va avea loc in ziua de 24 septembrie, in aula bibliotecii judetene, in prezenta tuturor jurnalistilor buzoieni din presa nationala si locala, a reprezentantilor institutiilor de cultura si ai administratiei locale.