Un fost jurnalist iesean cere, la patru ani de la asasinarea fostului lider de sindicat de la Tepro SA, Virgil Sahleanu, redeschiderea dosarului privind privatizarea fostei Intreprinderi Metalurgice din Iasi.

Cristi Chiriac, actualmente om de afaceri, a declarat ca va depune la Presedintia Romaniei, la Guvern, la cele doua Camere ale Parlamentului si la Parchetul National Anticoruptie documente ce atesta ca „privatizarea Tepro Iasi a fost un fals“. El a subliniat ca va cere redeschiderea dosarului de privatizare „in nume propriu“, respectiv in calitate de persoana fizica.

In ultimii patru ani, Cristi Chiriac a strans, cu ajutorul unor cunostinte, studenti, ingineri, fosti angajati de la Tepro, fosti membri de sindicat din cadrul acestei unitati, precum si de la sotia lui Virgil Sahleanu, cateva „kilograme de documente“, ce atesta, in mod clar, faptul ca privatizarea Tepro s-a bazat pe minciuna si numeroase falsuri.

„Acuz in mod oficial si voi face toate demersurile de care voi fi in stare, ca persoana particulara, sa demonstrez implicarea in falsul privatizarii de la Tepro a celor care au condus FPS in perioada 1998-2000, persoane care au stiut, timp de doi ani, ca privatizarea este un fals.

In intimitatea institutiei pe care au condus-o, ei au avut tot timpul documente ce demonstrau falsul privatizarii si nu au facut nimic, impingand lucrurile astfel incat s-a ajuns la deznodamantul de la 7 septembrie 2000, de la care au trecut, iata, patru ani“, a declarat Chiriac.

Acesta a adus in favoarea afirmatiei sale o serie de documente ce atesta ca, incepand din aprilie-mai 2000, ofiteri din cadrul Politiei Municipale Iasi incepusera cercetarile in cazul privatizarii SC Tepro SA, cercetari care, de fiecare data, „s-au oprit sus, la Bucuresti, la Curtea Suprema de Justitie sau la Politia Municipiului Bucuresti“, cercetari care, daca nu ar fi fost oprite

si ar fi mers pana la capat, sustine Cristi Chiriac, ar fi dus la evitarea asasinarii fostului lider de sindicat Virgil Sahleanu.