Anuntul cu privire la atacul hackerilor asupra site-ului www.nudaspaga.ro nu este o gluma si nici o tehnica de auto-promovare. "Din pacate, anuntul este cat se poate de adevarat", precizeaza Fundatia Concept.

Atacul s-a realizat prin intermediul unui server care aparent este localizat in Italia. Puteti "vizita" pagina http://www.irs-online.it/guns/index.htm, locul de unde a fost initiat atacul, pe care administratorul fundatiei COncept l-a localizat dupa analiza log-urilor de acces (aceasta este pagina care a fost copiata de hackeri ca pagina implicita pentru toate site-urile fundatiei Concept).

Toate IP-urile depistate in timpul atacului indicau serverul ce gazduieste site-ul de mai sus.

Organizatia care detine site-ul nu este, bineinteles, responsabila pentru atac. Responsabil este grupul de hackeri numit SPYKIDS, localizat in Brazilia si cunoscut pentru caderile multor altor site-uri (puteti vizita http://www.zone-h.org/en/defacements/special/filter/filter_defacer=SPYKIDS pentru o statistica "la zi").

"Noi am informat deja organizatia care gazduieste serverul din Italia asupra faptului ca este spart si utilizat ca punct de atac de catre hackeri, dar pana acum nu au raspuns si nici nu au luat masuri. Alte informatii nu avem in acest moment. Dorim insa sa adresam scuzele noastre celor care doresc sa acceseze site-urile administrate de noi.

Speram ca situatia sa fie rezolvata cat mai curand", adauga Oana Mateescu.

Serverul Fundatiei CONCEPT, care gazduieste site-ul citat, a fost atacat ieri seara. Intrarea in site s-a facut prin rubrica "forum" a site-ului. Alaturi de site-ul campaniei, hackerii au intrat si pe toate celelalte site-uri administrate sau gazduite de Concept (www.concept.ro, www.culture.ro, www.twisfer.ro, www.europe.org.ro, www.phenomenology.ro).

In replica la suspiciunile ca anuntul cu hackerii a fost doar o tehnica de marketing, Oana Mateescu mai spune: "As vrea doar sa mai mentionez ca avem hard disk-uri bune, ne platim toate facturile la timp si preferam sa ne facem reclama utilizand stiri pozitive. Poate tocmai de aceea am patit-o :)"

hackerii au spart site-ul www.nudaspaga.ro