Alegerile de duminica aratau sui de tot. La Realitatea TV am vazut imagini din toata Romania in care ne erau prezentati ba pensionari scarpinindu-se in fata calculatorului, ba cucoane intrebindu-se pe cine trebuie sa voteze. Se intelegea la un moment dat ca unii erau primiti pe loc in partid. Pe banda rulanta! Ce Dumnezeu, daca sint preliminare, de ce sa nu preliminam bine.

Ca in toate situatiile complicate, pesedistii, ca toti romanii, au cautat o solutie ingenioasa. Membrii de partid aflati la biserica, la bai sau la circiuma au fost inlocuiti pe aiurea cu gura-casca neinteresati de circiuma, biserica sau hora. Asa ca acestia au si fost introdusi in PSD cit ai zice peste si au fost pusi la treaba.

Colegii de la “Romania libera” au gasit un alegator caruia i-au fost scrise rezultatele in palma. Omul era atit de nauc (sau turmentat) incit nu putea tine minte numele candidatilor.

Colegii de la ziarul “Adevarul” au fost si mai harnici. S-au apucat sa confrunte numarul voturilor exprimate la alegerile preliminare cu numarul membrilor sau al participantilor la scrutinul intern al partidului. Si ce-au aflat? Ca rezultatele obtinute de membrii importanti ai PSD-ului sint suspecte in raport cu numarul alegatorilor din partid.

Cine si unde? Octav Cozmanca, la Suceava. Miron Mitrea, la Vrancea. Doru Ioan Taracila, la Calarasi. Ion Solcanu, la Iasi. Adica noul PSD, prin reprezentantii sai mai vechi, cu o tehnica maimutarita in graba pentru a da populatiei impresia de democratie interna si de schimbare de vesminte in partidul aflat la putere.

Pentru a insela populatia Romaniei, PSD-ul a fost in stare sa se fure pe el insusi. Intii de toate, a mistificat grosolan o procedura care tine de democratia interna. Apoi a jucat public un carnaval sub care nu se ascunde nimic. Nici democratie, nici organizare, nici transparenta.

PSD-ul incearca sa dreaga busuiocul. Dupa ce a botezat (procedura de chelner prin care inmulteste bautura furata clientului) cifrele de duminica, Adrian Nastase reface numaratoarea. Exact ca Pristanda. Doua sute la Botosani, cinci sute la Iasi, cinci sute la Vrancea, la nasu’. Sa fie primit!

Alegerile preliminare, o proba autoimpusa in fuga de PSD, au sfirsit prin a fi o dovada de politicianism ridicol.

Vorba ceea, doua la primarie!...