Guvernul a aprobat un proiect de lege care creeaza pentru piata de capital din Romania conditii similare celor din tarile Uniunii Europene. Legea pietei de capital le va permite intermediarilor din acest domeniu sa tranzactioneze pe orice piata din tarile UE, fara a avea nevoie de o alta autorizatie.

Totodata, actul normativ creeaza premisele legislative pentru o eventuala fuziune a celor doua burse, Bursa de Valori Bucuresti si Rasdaq. "Se pune problema fuziunii celor doua piete existente astazi, Bursa de Valori Bucuresti si respectiv Rasdaq, intr-o forma care va fi acceptata.

Aceasta lege determina transformarea statutului BVB din institutie publica in societate comerciala, deci, acelasi statut juridic ca si Bursa electronica Rasdaq", a afirmat presedintele Comisiei Nationale de Valori Mobiliare, Gabriela Anghelache.

Nu in ultimul rand, Legea privind piata de capital precizeaza ca toate societatile comerciale tranzactionate trebuie sa aiba un capital social de cel putin un milion de euro.