Victoria contra Andorrei, a treia din trei posibile in aceasta campanie, pare sa fi reprezentat primul punct de control al lui Iordanescu, selectionerul facand cateva aprecieri referitoare la evolutia nationalei. „Ma ingrijoreaza faptul ca am luat trei goluri in trei partide.

Asta ma pune pe ganduri”, a precizat Iordanescu, antrenorul mereu nemultumit de nivelul jocurilor din Divizia A declarandu-se satisfacut de evolutia tricolorilor, dupa un joc mai degraba slab: „Sunt multumit de jocul echipei din repriza a doua, dar si in prima repriza am avut cateva momente bune”.

Dincolo de aprecierile lui Iordanescu, care a trecut rezultatul din Olanda la capitolul surprize, comentariile din afara subliniaza startul bun al Romaniei.

„Romania a surclasat Andorra, continuand startul perfect”, a notat site-ul FIFA, in timp ce agentia Sportinglife a comentat ironic: „Romania a tras o chelfaneala zdravana Andorrei”, iar Skysports a scris ca: „Romania a zburdat in meciul cu Andorra in drumul spre Cupa Mondiala”.

Si presa olandeza, preocupata mai mult de meciul cu Cehia a amintit victoria tricolorilor, nescapand ocazia de a-si intepa rivalii. „Romania continua sa castige si strange noua puncte. Daca Cehia alearga inca dupa primele puncte, romanii au deja noua”, a scris Voetbal International.

Meciul vedeta al zilei de miercuri a fost insa confruntarea dintre Olanda si Cehia, castigata de gazde prin dubla unei eterne rezerve, van Hooijdonk, titularizat surprinzator. „Am luptat ca leii. A fost un efort considerabil. Jucatorii au facut exact ce le-am cerut”, a declarat dupa meci Marco van Basten, noul selectioner al Olandei.

Elevii lui Karel Bruckner, lipsit de jumatate din titularii obisnuiti, au fost insa departe de a se face de ras, opinia publica apreciind ca au pierdut in mod nemeritat, „ajutati” un pic si de arbitrul Markus Merk.

Astfel, site-ul FIFA noteaza ca dubla lui van Hooijdonk „i-a scufundat pe cehi”, in timp ce L’Equipe scrie ca: „Cele doua goluri au adus o victorie flatanta in fata Cehiei, care a ratat foarte multe ocazii”.

Etapa de calificare disputata miercuri, in Europa, a prilejuit si cateva surprize, printre care remiza Norvegiei, acasa, contra Belarusului, scor 1-1. In cea de-a sasea serie, toate cele trei echipe britanice au luat puncte, Tara Galilor si Irlanda de Nord terminand la egalitate, scor 2-2, in timp ce Anglia a castigat cu 2-1 in Polonia.

Intr-un alt meci, Spania nu a reusit sa invinga, in deplasare, Bosnia, partida dintre cele doua incheindu-se la egalitate. Si ultima grupa a avut parte de o surpriza, infrangerea suferita de Suedia in fata Croatiei, chiar pe propriul teren, intregind o saptamana neagra pentru reprezentativele nordice.