Congresul comun al PSD si PUR l-a desemnat, joi, in unanimitate, pe Adrian Nastase drept candidat al Uniunii Nationale PSD+PUR la Presedintie.

Liderul PUR Dan Voiculescu a fost cel care a prezentat Congresului propunerea de desemnare a lui Adrian Nastase drept candidat la Presedintie.

Dan Voiculescu a afirmat ca Adrian Nastase este presedintele de care Romania are nevoie, avand puterea sa duca mai departe rezultatele de succes din perioada 2001-2004.

Congresul comun al PSD si PUR

Despre Ion Iliescu, liderul PUR a spus ca are meritul istoric de a fi garantul procesului dificil de trecere la un sistem democratic, iar Adrian Nastase, ca viitor presedinte al tarii, este chemat sa conduca procesul de finalizare a integrarii tarii in UE.

Vicepresedintele PUR Ioan Codrut Seres va fi candidat la functia de viceprim-ministru al viitorului guvern din partea PUR, in cazul in care alianta intre cele doua partide va castiga alegerile.

Codrut Seres

Codrut Seres fusese nominalizat de PUR drept candidat al partidului la presedintie in perioada in care umanistii sustineau ca vor participa singuri la alegeri.

Partidul Umanist a mai fost aliat al PSD la guvernare si apoi un an a stat in opozitie.

Pe 6 septembrie, PUR a decis sa revina alaturi de PSD.

Candidatul PSD-PUR la functia de prim-ministru va fi actualul ministru de externe, Mircea Geoana.