O data cu venirea toamnei, agentiile de turism au redus pretul unor excursii catre destinatii precum Grecia sau Tunisia.

Sfarsitul sezonului estival a dus la ieftinirea ofertelor pentru o serie de destinatii turistice din strainatate. Romanii pot vizita Grecia sau Tunisia la preturi mai mici decat in vara, planificandu-si vacanta pe ultima suta de metri.

IOHANNA ONACA

Multi dintre noi ne dorim sa plecam in concediu, dar timpul nu ne permite sa analizam amanuntit toate ofertele agentiilor. De obicei ne gandim din vreme unde vrem sa calatorim, cat timp ne putem petrece in acel loc si cati bani putem aloca unei vacante in tara sau in strainatate.

RAPID SI IEFTIN. Pentru turistii grabiti, care s-au hotarat in ultima clipa ca vor sa plece in vacanta, site-urile de profil si agentiile de turism pun la dispozitia publicului oferte de tip “ultimul minut”.

Aici turistii gasesc excursii pentru urmatorul interval (de obicei oferte valabile pentru urmatoarele doua saptamani sau una-doua luni), precum si locurile ramase libere pe care agentiile le scot la vanzare la un pret mai mic.

Tot la “ultimul minut” turistii pot opta acum pentru pachete turistice mai ieftine in tari precum Grecia, Tunisia, Spania sau Egipt, excursii ale caror preturi au fost mai ridicate in mijlocul sezonului estival.

GRECIA. Excursiile in Grecia au fost in aceasta vara destul de scumpe, preturile pachetelor pentru Creta, de exemplu, osciland intre 350-500 de euro. Acum, la sfarsitul sezonului estival, agentiile de turism au scos la bataie sejururi la preturi mai reduse. De exemplu, site-ul www.romturism.ro gazduieste oferte de excursii in Grecia la preturi chiar sub 100 de euro.

Pentru 75 de euro de persoana, turistii pot petrece o vacanta de noua zile la Platamonas, pe litoralul Marii Egee. Tariful include sapte nopti de cazare la vile de tip studio, de doua stele, transportul cu autocarul si turul orasului Salonic. Chiar daca vacanta pare ieftina, turistii trebuie sa adauge si banii pentru mancare, deoarece tariful excursiei nu cuprinde serviciile de masa.

Oferta este valabila pana la 31 octombrie.

Tot la adresa amintita mai sus, agentiile de turism au postat oferte de circuite turistice. Pentru suma de 195 de euroturistii pot face un circuit de noua zile prin Grecia. Excursia include vizitarea unor obiective de pe traseul Olimp, Muntele Athos, Halkidiki, Kalambaka, Dion, Salonic, Manastirile Meteora si Dionysos.

Chiar si pretul unei excursii in Grecia cu avionul s-a mai redus la sfarsitul verii. Pentru o excursie de opt zile, cu destinatia Halkidiki – Kassandra, cu cazare la vila de trei stele, turistul trebuie sa scoata din buzunar 240 de euro (circa 9,8 milioane de lei). Pentru acesti bani i se asigura transportul cu avionul, cazarea si micul dejun. Plecarea se face la 17 septembrie.

TUNISIA. Daca nu ati plecat pana acum in vacanta sau nu ati avut timp sa colindati agentiile de turism, nu trebuie sa va ingrijorati, pentru ca site-urile de profil abunda in oferte de excursii sub preturile practicate in mijlocul verii. Pe www.ultimulminut.ro gasiti excursii in Tunisia, Spania, Grecia sau Italia la tarife accesibile.

De exemplu, va puteti petrece o vacanta de opt zile in Tunisia cu 205 euro (circa 8,4 milioane de lei). Catre aceasta destinatie sunt excursii si mai scumpe, cu preturi care variaza intre 249 si 349 de euro. Pachetele turistice cuprind masa in regim de demipensiune si transport cu avionul.

ALTE DESTINATII

In ultimul minut, turistii pot opta pentru un sejur in Italia, cu sapte nopti de cazare, la pretul de 190 de euro, fara masa. Tot pe ultima suta de metri turistii se pot inscrie pentru o excursie in Turcia, cu plecarea pe 16 septembrie. Tariful este de 319 euro de persoana si cuprinde transport cu avionul charter, sapte nopti de cazare, mic dejun si cina.

O alta destinatie atragatoare este Egiptul, oferta fiind valabila pana pe 5 octombrie. Pretul excursiilor catre aceasta tara porneste de la 199 de euro si poate ajunge la 380 de euro. Cea mai ieftina oferta include sapte nopti de cazare la hotel de doua stele, in Hurghada, si servicii de masa in regim de demipensiune.

Pe langa pretul excursiei mai trebuie sa platiti taxa de aeroport, asigurarea medicala si comisionul agentiei.