Un numar de 130 de transportatori de persoane si-au pierdut licenta internationala, de la inceputul anului, la propunerea Politiei de Frontiera Romane, din cauza nerespectarii legilor in vigoare.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, respectivii transportatori practicau “turismul mascat” la granita, imprumutand bani persoanelor care doreau sa emigreze ilegal, profiturile obtinute astfel de catre firme fiind ilicite.

EVAZIUNE. Totodata, politistii de frontiera au descoperit si sanctionat peste 4.500 de acte ilegale (3.030 de contraventii si 1.470 de infractiuni), fiind intocmite 76 de dosare pentru evaziune fiscala. In cele opt luni care au trecut, politistii de frontiera au desfasurat peste 120 de operatiuni, infiltrandu-se printre pasagerii curselor in strainatate.

Actiunile de infiltrare au vizat, in principal, judetele din estul, vestul, sud-vestul si centrul tarii. Rezultatele controalelor au evidentiat ca unii transportatori incaseaza sume mai mari decat valoarea inscrisa in biletele de calatorie, recurgand la aceasta forma de evaziune fiscala pentru a nu plati taxe si impozite la valoarea reala.

In plus, exista transportatori care nu respecta prevederile Acordului INTERBUS, folosind alte rute de deplasare decat cele mentionate in documente sau transportand pasageri la intoarcerea in tara, desi in documente era mentionat ca vehiculul ar fi trebuit sa se intoarca gol.

Politia de Frontiera Romana are in atentie peste 60 de operatori de transport si turism implicati in traficul ilegal de persoane.