Aproape 17 milioane de euro vor fi acordate de UE, ca sprijin financiar nerambursabil, pentru cele sase judete din Regiunea “Centru”, in vederea derularii unor proiecte de infrastructura de turism, transport regional, reabilitare a zonelor industriale si dezvoltare a infrastructurii de afaceri.

NERAMBURSABILI. Agentia pentru Dezvoltare Regionala “Centru” a lansat “Schema pentru Proiecte Mari de Infrastructura Regionala” din “Programul PHARE 2004-2006 Coeziune Economica si Sociala”.

Directorul Simion Cretu a declarat ca, in cadrul acestei componente, sprijinul financiar european acordat solicitantilor din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu se ridica la 16,76 milioane de euro, suma la care se adauga contributia acordata de Guvernul Romaniei. Fiecare proiect poate primi pana la 5 milioane de euro din fondurile nerambursabile.

TOT STATUL. Solicitantii trebuie sa fie autoritati publice locale – consilii judetene, consilii locale – si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, cererile de finantare urmand a fi depuse pana la 17 decembrie 2004.