Peste 100.000 de romani au testat ieri noul model Dacia, iar 3.000 dintre acestia au platit pentru achizitionare

Buluc la Logan

In prima zi de la lansarea pe piata, Dacia Logan s-a vindut in peste 3.000 de unitati, ceea ce inseamna un sfert din obiectivul impus pentru acest an. Logan, cel mai asteptat model pe piata auto din tara noastra, a putut fi achizitionat in urma unor liste pe care s-au regasit numele a peste 10.000 de solicitanti care au trebuit sa plateasca, la inscriere, un avans unic de 50 de milioane de lei.

Livrarile se fac in ordine cronologica, incepind de marti, dupa inchiderea evenimentului “Porti deschise”, organizat de constructorul de la Colibasi.

Cele o suta de show-room-uri Dacia, care sint raspindite in intrega tara si care compun cea mai vasta retea auto de la noi, au fost luate ieri dimineata cu asalt de peste o suta de mii de persoane care au dorit sa-si stinga curiozitatea conducind un Logan. In urma testelor, multi dintre participanti au demarat deja formalitatile pentru achizitionarea noului model.

“Operatiunea va dura pina luni seara, iar daca ritmul acesta se va mentine, exista riscul sa ne sufocam. Asta nu inseamna ca nu sintem foarte multumiti, pentru ca vor creste vinzarile si implicit venitul nostru”, ne-a spus ieri unul dintre comercianti.

Bucurestiul a luat caimacul

In asaltul de ieri, Capitala a luat caimacul. Cele 15 unitati Dacia au primit, in total, vizita a mai bine de 20.000 de bucuresteni care au dorit sa struneasca gratis noul Logan. Cea mai mare afluenta a inre- gistrat-o dealer-ul IPSO, de pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, care a pus la dispozitia solicitantilor doua modele Ambition (cele mai scumpe).

Fiecare peroana a putut sa conduca Logan cite zece minute, pe un traseu prestabilit. Astfel de lucruri s-au petrecut mai toti comerciantii Dacia din Bucuresti sau din tara.

Aproape toti participantii la testele de ieri au descoperit si recunoscut aceleasi atuuri pe care le are Logan: interior spatios, stabilitate, confort sporit prin aparitia unor dotari nemaiintilnite pina acum la batrinele Dacia (computer de bord si ABS). Multi au sustinut ca pretul este modic, pentru ce ofera noua masina.

In tara, preferate pentru achizitie sint modelele bine echipate (Laureate si Ambition), dar si masinile dotate cu motoare de 1,4 litri.

Diesel si putere, de la anul

Anul viitor, producatorul din Pitesti va echipa Logan cu un motor diesel de 1,5 litri cu tehnologie common rail, care va dezvolta 65 de cai putere si este disponibil deja pe modelul Renault Clio. O alta varianta de motorizare care va fi lansata tot anul viitor va fi cea de 1,6 litri pe benzina, cu 16 supape, care va furniza 107 cai putere.

Preturile lui Logan incep de la 5.700 euro pentru versiunea Ambiance cu motor de 1,4 litri si merg pina la 8.000 euro pentru varianta de virf, Ambition, cu motor de 1,6 litri. Versiunea intermediara, Preference costa 6.300 euro cu motor de 1,4 litri si 6.700 euro cu propulsor de 1,6 litri. Pentru Laureate, clientii vor plati 7.100 euro in varianta cu motor de 1,4 litri si 7.

500 euro pentru versiunea mai puternica.

Tara pe jar

Alba-Iulia: Aurocar, unicul dealer din Alba, a primit ieri la drive-test peste o mie de persoane. Numarul de comenzi ferme, cu avansul platit, este de 123, majoritatea versiunea Laureate, de 7.100 de euro. (A.L.)

Cluj: Ilie Cretu, sef Departament vinzari Logan pe zona, a declarat ca peste 500 de clujeni sint deja proprietari, pe hirtie, ai noii Dacia. A fost preferata varianta Ambition, de 8.000 de euro. La drive-testele organizate de cei trei dealeri de sub Feleac au participat ieri peste o mie de persoane. (M.S.)

Baia-Mare: o mie de vizitatori au luat contact ieri cu Logan. 200 de persoane au platit avansul, favorita fiind Laureate cu motor de 1,4 litri. (A.R.)

Timisoara: numarul mare de solicitari i-a uluit pe comerciantii Dacia, care au anuntat ca abia fac fata cererilor. Ieri erau inregistrate 274 de comenzi ferme, numai la un singur dealer, Auro Europa. (L. U.)

Suceava: in buluceala care s-a iscat ieri la Darex Auto, dealer sucevean, au fost inregistrate 15 cereri, ajungindu-se la un total de 150. (S.R.)

Galati: cele peste 300 de masini care au fost deja achizitionate de galateni vor fi livrate incepind de luni intr-un amabalaj special, precum cadourile. Si la malul Dunarii, oamenii au fost foarte multumiti de raportul pret/calitate. (A.C.D.)

Hunedoara: in prima parte a zilei, peste 500 de hunedoreni au reusit sa-si faca deja o parere despre Logan, participind la “Porti deschise”. Aici, potrivit lui Dumitru Gherghel, seful reprezentantei Dacia din oras, se asteapta mai multi vizitatori in week-end. 170 de hunedoreni au efectuat deja plata pentru “bolid”. (C.I.)

Sibiu: la ora 7 dimineata, angajatii dealerului Emilian s-au speriat vazind la portile unitatii un grup de 3-400 de persoane. Pina la prinz, numarul curiosilor a sarit de 2.000. Comenzile ferme, care potrivit patronului Dorian Stefan vor putea fi onorate in urmatoarele doua-trei luni, insumau 280, o suta dintre acestea fiind inregistrate numai ieri. (I.C.)

Craiova: pentru olteni atractia a fost reprezentata de cel mai ieftin model, Ambiance (5.700 de euro), pentru care s-au inscris deja 50 de persoane. (R.O.)

Drobeta Turnu-Severin: cei din Mehedinti demonstreaza ca prefera totusi masinile straine, la mina a doua, pe care le aduc din Occident. “Dacia ramine Dacia”, ne-au spus citiva din cei doua sute de participanti la drive-test. Numarul de comenzi ferme inregistrate in tot judetul Mehedinti este de 232. (G.T.)

Tirgu-Mures: aproare o mie de mureseni s-au inghesuit sa probeze Loganul. Multi dintre platitori, peste 300, au preferat modelul Preference, de 1,4 litri. (Dragos Bardosi)