Presedintele si COO Intel Corporation Paul Otellini a descris la Intel Developer Forum viitoarele inovatii care vor contribui la conturarea directiei de evolutie a industriei si vor oferi noi capabilitati consumatorilor si utilizatorilor.

Intr-un discurs tinut in fata a aproximativ 5 000 ingineri, developeri, designeri si alti lideri ai industriei tehnologiei, Ottelini a schitat tendintele si tehnologiile - de la procesoare multi-core la noi inovatii in domeniul platformelor - care vor impulsiona dezvoltarea viitoare a industriei de gen.

Adoptarea tehnologiei digitale in intreaga industrie de gen inseamna ca insasi viteza de procesare trebuie sa fie marita, cu abilitatea de a oferi capabilitati pentru a face fata unui set tot mai divers de necesitati si cerinte.

Continuand in permanenta sa obtina noi niveluri de performanta a procesorului, Intel si-a concentrat eforturile pentru a imbunatati eficienta acestuia si, totodata, pentru a le permite utilizatorilor de computere sa profite intr-o masura tot mai mare de lucrul in regim de multi-tasking, de un nivel de securitate si fiabilitate crescut, precum si de capabilitati wireless la noi niveluri de

performanta.

O componenta centrala a concentrarii extinse a Intel va fi dezvoltarea procesoarelor multi-core in toate liniile esentiale de produse ale companiei. In timp, tehnologia multi-core va permite capabilitati precum interfete superioare, un nivel sporit de securitate si protectie anti-virus, precum si eficienta si performanta imbunatatita.

Ca exemplu de produs viitor al liniei de produse multi-core de la Intel, Otellini a prezentat urmatoarea generatie de procesoare Intel Itanium, cu nume de cod Montecito. Pe langa design-ul sau multi-core, procesorul Montecito are peste 1,7 miliarde tranzistori si 24 MB de memorie cache.

Montecito este unul dintre cele cateva proiecte de procesor multi-core pentru segmentele de piata mobil, desktop si server pe care Intel le va aduce in discutie la IDF, in aceasta saptamana.

Intel a elaborat si alte caracteristici inovatoare de design de chip care vor oferi noi capabilitati dispozitivelor electronice. Una dintre acestea, o noua caracteristica ce va fi incorporata in viitoarele chipset-uri, va permite un nivel superior de management al activelor de computing de catre managerii IT.

Intel Active Management Technology (IAMT) este conceputa pentru a administra informatia pe o diversitate de platforme, de la dispozitive de comunicatii handheld la servere, si ii va ajuta pe managerii de IT sa depaseasca situatia actuala, in care aproximativ 80% din bugetele de IT sunt cheltuite pentru administrarea activelor, mai degraba decat pentru dezvoltarea si implementarea de solutii

inovatoare, care sa imbunatateasca productivitatea si eficienta lucratorilor.

O alta caracteristica pe care Intel intentioneaza sa o ofere pe piata, in cadrul capabilitatilor sale de design de chip, este tehnologia de virtualizare (nume de cod Vanderpool Technology sau VT), care va permite computerelor sa ruleze simultan medii multiple de operare, reducand semnificativ problemele de fiabilitate.

In plus, viitoarele tehnologii de securitate precum Tehnologia LaGrande (LT) ii vor impiedica pe hackeri sa mai acceseze informatii personale sau de serviciu, in timp ce noile tehnologii potentiale multimedia ar putea contribui la reducerea costurilor si la conturarea unor noi capabilitati pentru activitatile de computing derulate atat acasa, cat si la birou.