Avem ceva rezultate in lupta impotriva coruptiei, a precizat ieri, pentru CNN, presedintele Ion Iliescu.

Aflat in vizita oficiala in Marea Britanie, seful statului nu a ratat nici o ocazie de a face "dezvaluiri" despre lupta impotriva coruptiei, adoptiile internationale, libertatea presei, dezastrul produs in tara de actuala opozitie, precum si despre "ordinea si disciplina" pe care intentioneaza sa le reinstaureze in PSD, o data revenit la sefia partidului.

Presedintele a precizat ca existenta si combaterea coruptiei au tinut de "conditionarile subiective si obiective care merg la radacina acestor fenomene". Intrebat cum sta Romania la capitolul independenta puterii judiciare, nu doar la modificarile legislative, Iliescu a adaugat: "Si acesta a fost unul dintre obiective, sa facem sistemul judiciar sa fie mai eficient, mai independent.

Am creat institutii noi, Consiliul Magistraturii este un organism independent, fara nici un fel de amestec din partea Guvernului sau a institutiilor guvernamentale. Am creat pentru lupta anticoruptie o procuratura speciala, Parchetul National Anticoruptie... Avem deja rezultate.

Pentru oameni, aceasta reprezinta o incurajare, pentru ca nimeni nu se poate situa deasupra legii - nici ministrii, nici functionarii administrativi superiori".