Dupa dubla victorie a Nationalei in fata Macedoniei si Andorrei, Divizia A isi reia cursul cu o etapa, a VI-a, cum rar se intalneste. Nici una dintre cele sase partide programate astazi si maine nu are o favorita certa, cu exceptia disputei de pe Stadionul "Giulesti", unde Rapid pare ca are prima sansa in fata lui FC Brasov, "lanterna rosie" a campionatului.

Cu toate acestea, meciul va fi foarte periculos pentru gazde, care au antecedente nefericite cu "stegarii", chiar din timpul in care acestia erau antrenati de Gabi Stan, tehnicianul care a revenit sub Tampa. Rezultatul partidei dintre Otelul si Sportul Studentesc este la fel de imprevizibil ca o tragere la sorti, "vina" apartinand, in primul rand, bucurestenilor.

Alti "studenti", de data aceasta din Craiova, stau cu sufletul la gura in asteptarea clujenilor care au facut-o una cu gazonul pe Dinamo. In conditii normale, s-ar fi putut spune ca Universitatea Craiova nu va avea probleme cu CFR Cluj.

Dar ce este normal la Craiova? Stiinta intr-ale antrenoratului a lui Mircea Rednic nu a fost de-ajuns pentru ca elevii sai sa castige macar un meci in acest campionat. Si sa nu uitam ca pe "Ion Oblemenco" a trecut Poli Unirea Iasi, o echipa clar mai slaba decat cea condusa de golgeterul Anca. Maine, Gloria intalneste pe Poli AEK Timisoara.

Ultima disputa directa de pe taram bistritean s-a terminat la egalitate, iar componentele celor doua formatii nu s-au schimbat esential.

Cele mai "tari" meciuri ale rundei se desfasoara in "Trivale" si pe stadionul din Sos. Stefan cel Mare. Ex-pitestenii Neaga si Dica sunt principalele "arme" ale Stelei in infruntarea cu FC Arges.

In ciuda formei bune in care se afla "militarii", acestia pot avea probleme in fata elevilor lui Ion Moldovan, care au pus mereu suflet in disputele cu bucurestenii si, in plus, nu mai dau dovada de aceeasi nesiguranta ca in sezonul trecut. Partida "vedeta" a etapei este Dinamo – FC National.

In urma ultimelor evolutii, uporterii "cainilor" isi amintesc cu groaza de acea serie de 7 infrangeri consecutive din campionatul 2002-2003. Atunci, meciul cu "bancarii", incheiat la egalitate, a insemnat iesirea din corzi. Acum, un rezultat negativ ar reprezenta un dezastru total. De partea cealalta, FC National, intarita cu Mitrovici, nu are nimic de pierdut. Poate doar scaunul de lider...

Ionel Danciulescu: "Ne vom reveni in meciul cu FC National!"