Aproape 500.000 de turisti romani si straini si-au petrecut vacanta intr-o statiune de pe litoral in primele sapte luni ale anului, in crestere cu 13,8% fata de perioada ianuarie-iulie 2003, potrivit Directiei Judetene de Statistica Constanta. Numarul vizitatorilor straini a crescut cu 36%, fiind inregistrati circa 60.

000 de turisti, majoritatea din Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia, Franta, Italia si Federatia Rusa. Cele mai populate statiuni, in functie de capacitatea de cazare, au fost Mamaia, Neptun, Saturn si municipiul Constanta. In luna iulie a acestui an, considerata drept perioada de varf a sezonului estival, pe litoral s-au aflat 280.000 de turisti romani si straini.

Durata medie a sejurului in hoteluri, in casele unor particulari sau in camping a fost de cinci zile. Potrivit Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, 702.000 de turisti straini au vizitat Romania in primele sase luni, cu 54% mai multi decat anul trecut, in conditiile in care numarul total de turisti la nivel national s-a ridicat la 2,4 milioane.