De miercuri si pana la 5 octombrie Palatul Parlamentului va gazdui Congresul Universal al Postelor, care va reuni la Bucuresti peste 2.000 de participanti din toata lumea. Ca amploare, evenimentul nu are precedent, fiind cel mai mare congres international desfasurat la noi, in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, a declarat Gabriel Mateescu, presedintele Postei Romane.

"Toate hotelurile de 3 si 4 stele au fost rezervate, am angajat firma Millennium Tour pentru a pune la dispozitia participantilor circa 60 de autocare si microbuze, peste 200 de ghizi ii vor plimba pe straini prin Capitala", ne-a spus Mara Popescu, director la Departamentul de Relatii Publice din CN Posta Romana.

Transportatorii au avertizat cu aceasta ocazie ocolirea perimetrului Izvor-Piata Unirii-Piata Cosbuc-Hotel Marriott. De asemenea, la fel de aglomerate vor fi marile artere si zona hotelurilor centrale. "Speram ca deplasarea autocarelor noastre sa nu creeze ambuteiaje foarte mari, dar lucrul acesta depinde, in mare masura, de intelegerea celorlalti participanti la trafic.

Oricum, imaginati-va ca, daca am pune cap la cap toate masinile pe care le scoatem pe strada, lungimea totala a coloanei ar depasi 1 km. Am prevazut insa trasee diferite pentru usurarea traficului", au declarat reprezentantii firmei Millennium Tour, care a castigat prin licitatie asigurarea transportului.