"Din cauza intereselor economice" au raspuns 62.90 % (334) din cei 531 de cititori care au participat la acest sondaj. "Ce interes ar avea sa faca lobby pentru Delta Dunarii si pastrarea ecosistemelor de acolo? Nu castiga nimic la capitolul imagine si oricat de globali ar fi in aspiratii, vor fi mereu limitati de interese regionale", argumenteaza unul dintr cititori.

Rezultatele sondajului

De ce nu reactioneaza Greenpeace in problema Canalului Bistroe?

Din cauza intereselor economice 62.90 % (334)

Sunt in vacanta 14.31 % (76)

Le e lene 10.17 % (54)

Sunt prea ocupati sa salveze a balena esuata 9.42 % (50)

Sunt la adunat petrol de pe Marea Moarta 3.20 % (17)

Total voturi: 531

Motivatia Greenpeace:

Am vazut acest articol si am ramas surprinsi. Nu suntem platiti nici de KGB, nici de vreo alta institutie sau firma, nu suntem mercenari, nici

indiferenti, ne-am exprimat opinia pana acum in legatura cu acest canal si cunoastem situatia, dar din lipsa de resurse nu putem face mai mult.

Anamaria Bogdan

Greenpeace

Comentariile cititorilor:

Aceasta organizatie a fost sponsorizata si de KGB ca sa isi desfasoare unele activitati, la un moment dat, asa ca nu ne mira ca acum nu reactioneaza. prahoveanu

Nu cred ca pana acum interesele economice, politice sau de alta natura au impiedicat desfasurarea actiunilor Greenpeace ba dimpotriva . Cred ca ramane problema noastra si in contul d-lui Geoana trece si acest esec usturator, care din pacate va costa Romania enorm (atat economic cat mai ales ecologic).

Firava noastra diplomatie primeste inca o lovitura cu consecinte pe termen lung de la un adversar care ne-a pus intotdeauna in dificultate .

Partea cea mai prosta, din toata acesta situatie, este ca omul care a pierdut alegerile din Bucuresti (fapt repercutat in eficienta dumnealui ca ministru de externe) si acum a pierdut Delta, a fost nominalizat astazi ca viitor prim-ministru al unui posibil cabinet PSD.

In conditiile in care se stia de intentia construirii canalului de peste un an si nu s-a facut nimic pentru a opri acest proiect, iar noi, la cel mai inalt nivel, sanctionam esecul prin promovare, scuzati-ma, dar de ce dracu' s-ar mai sesiza Greenpeace pentru niste adormiti cu o cauza pierduta? Viitorul suna bine ... iulian

De ce nu protestam noi, nu cei de la Greenpeace? Pentru ca ne-am obisnuit sa fim prea dezinvolti - ca sa nu zic lenesi... Ionut R.

Daca nu era implicata Ucraina, ci Romania, sa te tii scandal! Florin

Greenpeace cunoaste foarte bine regula: "La umbra unui copac mare,niciodata nu va creste altul m-ai mare". Muki

Suntem mici pentru un razboi atat de mare. tiberiu

Ce interes ar avea sa faca lobby pentru Delta Dunarii si pastrarea ecosistemelor de acolo? Nu castiga nimic la capitolul imagine si oricat de globali ar fi in aspiratii, vor fi mereu limitati de interese regionale. In plus, nu-i vorba de Franta si experimente nucleare sau cine stie ce atol.

E o delta la capatul lumii, poate Romania nici nu face parte din Europa pentru ei. dani

Greenpeace intervine numai in cazul cand au ceva de castigat, respectiv la capitolul imagine. Pe cine intereseaza cu adevarat Canalul Bistroe? Doar pe noi! Adrian I.

Suntem prea mici pentru Rusia & Company, ia sa vezi daca era vreo tara din vest ce repede veneau! ukel

Pentru ca problema canalului Bistroe este fals o problema ecologica. Este, pastrand proportiile, o similitudine cu armele chimice care le avea Sadam in Irak. cristian c.

Uitati-va pe harta si terminati cu prostiile! Manea

Aceasta organizatie are o coordonare cam oculta, cu interese difuze si cu tinte alese pe criterii economice si politice. Este inexplicabil de ce aceasta organizatie este foarte activa in vest, dar practic inexistenta in estul Europei. Dan Z.

1) care au fost actiunile Greenpeace din Romania pana in acest moment?

2) face parte din aceasta organizatie internationala vreun roman?

3) a facut statul (Guvernul) roman tot ce se putea face pentru a stopa aceasta actiune?

4) de cand se stie de intentia Ucrainiei?

Poate cineva sa raspunda acestor intrebari? sorin n.

Poate nu au fost anuntati? Se face prea mult scandal ca de obicei in aceasta tara dar ... face cineva ceva??? Sa mearga cineva intr-o audienta la GreenPeace, dar... cred ca romanii sunt prea ocupati sa salveze balene moarte ... Emanuel I.

Greenpeace nu reactioneaza pentru-ca, fiind vorba de doua tari situate la marginea Europei, acest aspect nu le aduce un impact mediatic suficient de mare.

Totodata, Romania a reactionat vehement mult prea tarziu, iar Delta Dunarii este foarte putin cunoscuta in tarile dezvoltate, nefiind inclusa in cele mai importante "canale turistice" ale lumii. Un rol important poate sa-l aiba si evenimentele conflictuale din Golf si Afganistan. marius

Greenpeace sunt un fel de mercenari. Ii platesti, fac actiuni anti. Exista si o "divizie" de idealisti voluntari care sunt implicati in actiuni mai putin importante. Au fost acuzati de nenumarate ori de legaturi cu fosta URSS. E oare o simpla coincidenta ca Ucraina a facut parte din URSS? Florin

Sintem prea mici si "pupam in ..."pe toata lumea.de aceea nu putem fi luati in seama. cristi

Pai indivizii astia au probabil niste sponsori!!! carora li se rupe de aceasta problema si nu apartinem Angliei sau US. liviu s.