De teama ca zborul prin Turcia ar putea afecta "securitatea personala", deputatul PRM Vasalie Mois a cerut conducerii Camerei Deputatilor sa-l trimita in Kazahstan, la Alma Ata, via Frankfurt pe Main, chiar daca aceasta implica un cost suplimentar de aproape 2.000 de euro.

"Avand in vedere considerente de securitate personala, nu doresc sa zbor pe ruta care trece prin Istanbul, TAROM + Turkish Airlines (cea mai putin costisitoare) si, prin urmare, va rog sa binevoiti a-mi aproba sa zbor cu varianta TAROM+Lufthansa care, desi mai costisitoare, presupune cea mai ridicata securitate", a aratat Mois intr-o scrisoare transmisa Biroului Permanent.

In plus, deputatul PRM considera ca varianta prin Frankfurt are si un "grafic de zbor mai avantajos in comparatie cu celelalte oferte care implica deplasari obositoare la ore tarzii din noapte". Conducerea Camerei a respins insa solicitarea lui Vasalie Mois, avand in vedere ca presupunea costuri suplimentare de 1.809 euro.

Mois va pleca in Kazahstan in calitate de observator al OSCE la alegerile din aceasta tara. Camera Deputatilor ii va plati transportul, cazarea pentru cinci zile la un hotel de lux, diurna, precum si 100 de dolari pe zi pentru un interpret si inca 100 de dolari pentru masina cu sofer. La acestea se vor mai adauga cheltuieli cu benzina si cu transmisiunile.