Ce-am vazut in astia trei ani de cind tin aceasta rubrica? E momentul unui bilant.

1. Subordonarea politica a televiziunilor. Este subiectul cel mai acut. Faptul ca firme private sint tinute in chingi de putere: iata un subiect pe care nu-l simt epuizat si despre care, din pacate, poti scrie la nesfirsit.

2. O spoiala de showbiz. Sint retele de promovat vedete pe linia Teo-Negru-Radulescu-Tatu-Lazarov, vedete care, in afara de, eventual, un look provocator sau de vreo poveste stupida de spus, nu au absolut nimic de aratat.

3. Niste emisiuni care totusi merita amintite pentru ca ne-au facut multe zile bune: Marca inregistrata, Cutia neagra, D’ale lu’ Mitica, Profesionistii, 100a cu Robert Turcescu (cu unele retineri pe care le-am exprimat deja). Nu am trecut filmele bune (destul de putine) sau transmisiunile de tot felul (sportive, mondene).

4.TVR. Televiziunea publica are problemele ei separate. Singurul lucru pe care as vrea sa-l amintesc aici ar fi o chestiune grava pe care am semnalat-o de atitea ori. TVR nu da socoteala in fata platitorilor ei. Nu spune ce face cu banii. Nu spune cit costa sa achizitioneze diverse productii. Nu comunica. Desi exista o lege care o obliga sa raspunda unor astfel de intrebari.

5. A fost si perioada de “cadere” pentru vedete precum Mihaela Radulescu, Florin Calinescu si chiar Andrei Gheorghe. Incapatinarea cu care s-au infipt in fotoliul de VIP-uri media i-a pus, zic eu, in posturi destul de penibile.

6. In fine, trebuie enuntat cel mai important lucru constatat in astia trei ani: criticul de televiziune este foarte greu suportat, este un personaj antipatizat si pus la colt cu fiecare ocazie. Unii au dedicat spatii importante la televizor pentru desfiintarea mea, de exemplu. Mi s-a parut haios.

A insemnat ca merita si ca e un teritoriu care poate fi inca exploatat de oamenii cu spirit critic (ma scuzati ca ma flatez).

Oricum, din scrisorile dumneavoastra, am constatat ca exista o categorie din ce in ce mai mare de telespectatori care se uita la televizor cu mare simt de raspundere...

rogozanu@expres.ro

Vendeta cititorului: Camera ascunsa

Cristina constata ca inflatia reportajelor cu camera ascunsa este in maxim avint: “In cadrul stirilor de la Antena 1, de duminica seara, reportera Ioana Avadani si-a luat camera sub haina si operatoru-n buzunar si a “creat” o stire despre (ne)siguranta in locurile publice si posibilitatea comiterii cu usurinta a unui atentat...

Sinistra idee! N-am inteles unde-i stirea - poate a vrut sa ne anunte ca-n Romania predomina indolenta sau ca la intrarea in biserica nu exista un jandarm care sa ne numere luminarile din geanta?!?”