Sindicatele din invatamant au decis, marti, dupa consultari in randul liderilor din teritoriu ai cadrelor didactice, sa respinga oferta de majorare a salariilor formulata de Guvern, in cadrul negocierilor de luni seara si sa nu semneze acordul propus de Executiv.

Liderii celor patru federatii sindicale din invatamant erau asteptati, marti, la ora 14.30, la Palatul Victoria, pentru a semna un acord cu Guvernul cu privire la aplicarea propunerilor negociate luni seara, la sediul Ministerului Muncii. Acestea priveau, in principal, o majorare salariala de 700.000-2.300.000 de lei la salariul brut si aplicarea unei noi grile de salarizare.

Rezultatul discutiilor de luni a fost prezentat, marti dimineata, liderilor sindicali din teritoriu din cadrul celor patru organizatii din educatie: Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia sindicatelor "Spiru Haret", Federatia Educatiei Nationale (FEN) si Federatia "Alma Mater".

Dupa discutii furtunoase, sindicalistii din cadrul celor patru federatii au refuzat propunerile, cadrele didactice stabilind ca liderii lor sa nu semneze acordul cu Guvernul. Implicit, cadrele didactice isi mentin decizia de a boicota deschiderea cursurilor si, in lipsa unei majorari substantiale a salariilor, sa mearga pana la oprirea lucrului.

"Oferta este insuficienta si nu poate fi acceptata de oameni, pentru ca nu acopera tot personalul din invatamant. Negocierile trebuie sa conduca la o dublare a salariilor, iar sub aceasta oferta nu avem ce discuta", a declarat agentiei MEDIAFAX Marius Nistor, de la Federatia "Spiru Haret".