Termenul de 15 septembrie dat de presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) italienilor de la Landini pentru a se decide in privinta uzinei Tractorul va fi prelungit pentru ca Mircea Ursache este... in concediu.

Presedintele AVAS a declarat ieri ca va studia "problema Tractorul" la intoarcerea sa din concediu, pentru ca nu a delegat pe nimeni care sa se ocupe de aceasta chestiune pe timpul cat lipseste din institutie.

La mijlocul lunii august, presedintele AVAS a declarat ca grupul italian Landini a trimis o scrisoare AVAS prin care solicita un ragaz pentru a examina daca raman valabile conditiile negocierilor pentru achizitionarea societatii brasovene. Cererea a fost acceptata de AVAS, situatie in care a fost stabilita o intalnire "imediat dupa 15 septembrie, la Bucuresti".

Tot acest schimb de "amabilitati" intre statul roman si investitorul italian a avut loc dupa ce Mircea Ursache a amenintat public ca va anula privatizarea de la Tractorul si ca va demara alta, in cazul in care "dl Mora de la Landini nu vine imediat sa preia societatea".

Mircea Ursache a facut si o sesizare la IGP impotriva reprezentantului Landini in Romania, Mario Frola, referitoare la modul in care acesta a realizat importul de tractoare din Italia, prin firma lui din Romania, pe care le-a comercializat apoi prin intermediul Tractorul "la pret subventionat".