Umanistul Codrut Seres si seful de campanie al PSD, Dan Nica, vor incerca, in urmatoarele zile, sa medieze conflictul de la Buzau, dintre conducerile PSD si PUR. Cei doi vor veni la Buzau pentru o ultima incercare de apropiere a umanistilor si social-democratilor buzoieni.

Neintelegerile dintre sefii PSD si PUR Buzau se mentin in ciuda incercarilor de mediere a conflictului, nici macar interventia presedintilor celor doua formatiuni, Adrian Nastase si Dan Voiculescu, nefiind de folos.

Liderul PUR Buzau, Victor Mocanu, a respins colaborarea cu liderul social-democrat Ion Vasile, care este si prefectul judetului, cerand excluderea acestuia de pe listele PSD+PUR, in urma intalnirii avute la Bucuresti cu presedintii Uniunii Nationale PSD+PUR, Adrian Nastase si Dan Voiculescu.

Presedintele PUR Buzau, Victor Mocanu, a declarat ca, la intalnirea de luni cu Adrian Nastase si Dan Voiculescu, la care a fost prezent si prefectul Ion Vasile, a sustinut aceleasi conditii exprimate saptamana trecuta, pentru a semna un protocol de colaborare in plan local cu PSD, respectiv mentinerea protocolului de colaborare incheiat la Buzau intre partidele din opozitie dupa alegerile locale

din iunie si excluderea de pe listele pentru alegerile parlamentare a lui Ion Vasile. Potrivit unui comunicat al Uniunii Nationale PSD+PUR, liderii PSD si PUR, Adrian Nastase si Dan Voiculescu, s-au intalnit, luni, cu reprezentantii celor doua formatiuni din judetele Alba, Buzau, Constanta, Galati, Calarasi si Prahova.

Dialogul s-a axat pe organizarea Uniunii Nationale PSD+PUR in plan local si pe strategia comuna de abordare a alegerilor generale in vederea obtinerii unui scor majoritar in plan judetean, scor care sa permita si formarea unei majoritati parlamentare.