Dimitar Kalcev, ministrul bulgar al administratiei de stat, a declarat, ieri, ca Bulgaria "va primi un imprumut de 35 milioane de euro din partea Consiliului Europei pentru instruirea administratiei de stat in lupta impotriva coruptiei", informeaza site-ul bulgar "DNES+". Astfel, aproximativ 1.500 de functionari de stat, selectati prin concurs, se vor instrui in cadrul acestui proiect.

"Conform noii legi a functionarului public, una dintre conditiile obligatorii fata de acestia este cunoasterea a cel putin doua limbi straine de circulatie internationala", a precizat ministrul Kalcev. "Se lucreaza la crearea unui nou Inspectorat general pe langa Consiliul de Ministri al Bulgariei, de natura sa imbunatateasca calitatea serviciilor administrative pentru cetateni.

De asemenea, se impun modificari si completari la Legea privind administratia, pentru crearea unui regulament cu privire la calitatea serviciilor si prevenirea coruptiei", a mentionat Dimitar Kalcev. "Ultima lege, care va trebui sa fie adoptata ca un mecanism de lupta impotriva coruptiei, este Legea privind comertul electronic.

In aceasta privinta se va folosi experienta Poloniei si a Austriei", a conchis oficialul bulgar.