Anuntata sedinta din Camera Comunelor de la Londra a adus, la fata locului, cam 10.000 de manifestanti, nemultumiti de decizia premierului Tony Blair de a interzice "sangerosul sport" cu traditie grea in Marea Britanie. Nu este pentru prima data cand Parlamentul dezbate aceasta lege de care Blair vrea sa se foloseasca pentru a-si asigura victoria in legislativele din 2005, scrie ziarul The Sun.

De data aceasta insa, proiectul care a primit sprijinul majoritatii britanicilor a scos in strada mii de protestatari galagiosi, dotati cu fluiere si pancarte. Ei au luat cu asalt, inca de luni, piata din fata Parlamentului britanic.

Miercuri seara, opt manifestanti au reusit sa intre in sediul Comunelor, la doar cativa metri de biroul premierului, trecand fara probleme de fortele de securitate. The Sun elogiaza reusita celor opt tineri, care ar fi patruns in cladire cu ajutorul unei "cartite" din interior si al legitimatiei sale de parlamentar.

"Ei au trecut usor de aparatele de supraveghere electronica si de garzile inarmate cu mitraliere", mai scrie ziarul. Intr-un final, Scotland Yard-ul a anuntat ca cei opt protestatari "sunt suspectati de spargere cu intentia comiterii unui act infractional si a tulburarii ordinii publice".