Johnny Ramone, chitaristul trupei punk The Ramones, a incetat din viata miercuri, la varsta de 55 de ani, la capatul unei lupte de cinci ani cu cancerul, informeaza BBC online. Ramone, al carui nume real era John Cummings, suferea de cancer de prostata. El a incetat din viata in somn, la resedinta sa din Los Angeles, inconjurat de prieteni si apropiati.

Printre acestia se aflau Lisa Marie Presley, actrita Talia Shire, regizorul Vincent Gallo si muzicianul Pete Yorn.

Corpul sau a fost incinerat, ieri, in cadrul unei ceremonii private urmand ca publicul sa-l omagieze in cadrul altei ceremonii. Johnny Ramone este cel de-al treilea membru al trupei Ramones care s-a stins din viata in ultimii ani. Solistul Joey Ramone (Jeff Hyman) a murit in 2001, de cancer limfatic. Basistul Dee De Ramone (Douglas Colvin) a fost victima unei supradoze de droguri in anul urmator.

Ultimul supravietuitor al trupei care a facut istorie in muzica este Tommy Ramone.

Duminica trecuta a avut loc o serata de strangere de fonduri pentru combaterea cancerului, pentru a marca cea de a 30-a aniversare a infiintarii trupei The Ramones. Au cantat Red Hot Chili Peppers si Henry Rollins si s-a citit o scrisoare semnata de Johnny Ramone. In ultima vreme, chitaristul lucra la memoriile sale, cu ajutorul reporterului Steve Miller de la Washington Post.

The Ramones, autoarea unor hituri precum "I Wanna Be Sedated" si "Blitzkrieg Bop", a fost una dintre cele mai influente trupe din istoria muzicii americane. Formatia a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2002. Trupa a fost infiintata in 1974, toti membrii adoptand numele Ramone. In jurul lor s-a format curand un adevarat cult.

Fara a avea vreodata succes comercial, muzica lor, de o factura unica, a contribuit la conturarea stilurilor multor muzicieni. The Ramones este prima trupa majora de punk, creand practic scena pentru britanicii de la Sex Pistols sau The Clash.