Madonna a reusit performanta de a-i face pe israelieni si palestinieni sa cada de acord asupra unui lucru: pelerinajul ei in Israel este o jignire pentru ambele tabere, relateaza The Telegraph in editia electronica.

Palestinienii o acuza pe cantareata ca ignora suferintele lor, in timp ce evreii ortodocsi au catalogat-o drept insensibila si impostoare.

Cantareata intentioneaza sa viziteze, intre altele, Mormantul Rachelei din apropiere de Betleem, iar cele mai multe controverse sunt legate de aceasta vizita ce urmeaza sa aiba loc intr-o zona sensibila in conflictul israelo-palestinian. Mormantul este inconjurat de zidurile de beton ale unei baze militare, cu turnuri de veghe, sarma ghimpata si lunetisti.

Activistii israelieni pentru pace au manifestat, miercuri, la Mormantul Rachelei, purtand bannere cu mesaje adresate direct cantaretei, care o informau despre situatia politica din zona. Activistii se tem ca vizita cantaretei la altar ar putea fi folosita pentru a legitima ocupatia israeliana.

Angela Godfrey Goldstein, activista israeliana pentru pace, a spus: "Speram ca nu va ignora adevaratele victime, care sunt palestinienii".

Aceeasi parere a fost exprimata de Michel Nasser, lider religios palestinian din Betleem: "Mormantul Rachelei a devenit un simbol al nenorocirii noastre. Vizitand mormantul, ne maresc nenorocirea. Madonna poate veni si pleca de la altar, dar eu nu pot sa merg la bisericile din Ierusalim.

Madonna a inclus simboluri ebraice in cateva dintre videoclipurile sale, spre consternarea multor lideri religiosi, care o considera o impostoare ce nu intelege adevarata semnificatie a Cabalei.

Vizita vedetei a determinat desfasurarea unui dispozitiv de securitate impresionant: o mie de politisti se vor ocupa de protectia ei, a familiei ei si a celor doua mii de participanti la una dintre cele mai mari reuniuni internationale a adeptilor Cabala.