De ieri, Dinel Staicu este din nou patron la Stiinta, Pavel Badea a preluat functia de presedinte al clubului, iar Mircea Rednic pe cea de antrenor.

Haosul din ultimele zile de la Craiova a luat sfirsit ieri. Dezamagit de atitudinea lui Adrian Mititelu, Dinel Staicu a hotarit nu-i mai returneze acestuia actiunile de la UPSROM si de la celelalte firme luate la schimb de la fostul patron al Universitatii, si sa revina ca investitor la gruparea olteana.

Ieri de dimineata, Dinel Staicu l-a sunat pe antrenorul Mircea Rednic, si-a cerut scuze pentru cele intimplate in ultima vreme, dupa care i-a propus sa se reintoarca la cirma Universitatii.

“Voi plati eu contractele la jucatori, ii voi readuce pe toti care au fost dati afara in ultimele zile, voi asigura platile arbitrilor, dar sa plateasca primele fotbalistilor suporterii si cei care se bat cu pumnul in piept ca iubesc Stiinta.

Am sa trec activele clubului pe alta societate, iar cea veche ii va ramine lui Mititelu. Nu vedeti ca nimeni nu ia echipa? Toti fac si dreg, dar nimeni nu a pus un fir de iarba pe Oblemenco sau o bucata de gresie in sediul clubului”, a declarat Dinel Staicu.

La prinz, Staicu l-a chemat pe Pavel Badea si i-a propus sa revina in functia de presedinte al clubului, pe care acesta a acceptat-o cu o singura conditie: sa fie readus la cirma echipei Mircea Rednic. “Vin la Universitatea si voi fi prezent la antrenament. Vreau ca jucatorii sa-si primeasca banii si sa nu se mai incerce acele diversiuni ordinare.

Tin la echipa si ma intorc pentru ca este nevoie de mine, iar publicul trebuie sa inteleaga ca doar cu liniste si sustinere se face performanta. Le multumesc ca au incredere in mine”, a declarat Rednic la auzirea vestii.

Antrenorul Universitatii i-a adus inapoi pe secunzii sai Silviu Lung si Gigi Ciurea, iar intregul personal dat afara de Mititelu va fi reangajat.

Sase antrenori in sase zile

Universitatea a batut mai multe recorduri in ultimele zile. Unul dintre acestea este schimbarea a sase tehnicieni in tot atitea zile!

Simbata, la partida cu CFR Cluj, Mircea Rednic era pe banca tehnica.

A doua zi, Adrian Mititelu il anunta pe Victor Piturca noul tehnician.

Luni dupa-amiaza, antrenamentul Stiintei a fost condus de Gheorghita Geolgau, iar marti de dimineata, cuplul Stefan Iovan - Gabriel Boldici s-a ocupat de pregatire.

Miercuri, cei doi au plecat o data cu demisia lui Mititelu, la meciul amical cu Armata Craiova alb-albastrii fiind pregatiti de Eugen Neagoe. De ieri dupa-amiaza oltenii l-au reprimit pe Mircea Rednic.

Bucurie in vestiar

In momentul in care au aflat ca Mircea Rednic s-a intors la Universitatea Craiova, toti jucatorii au chiuit de bucurie in vestiar. “Acum este liniste si cred ca daca batem la National, o sa ne primim si noi banii, ca de doua luni jucam gratis.

Noi am demonstrat ca sintem profesionisti si ca formam o echipa, nu cum scrie in presa ca ne batem prin vestiare”, a declarat camerunezul Jeremie Njock.

Contracte aduse la zi

Dinel Staicu a precizat ca fotbalistii si-au primit 40.000 de dolari din cei 100.000 restanti, suma reprezentind ratele din contractele anuale. “Voi plati si restul de 60.000 de dolari in aceste zile si sper ca jucatorii sa-si dea drumul. Imaginea clubului se va reface doar prin rezultate”, a mai spus Staicu.

Patronul a recunoscut ca alb-albastrii nu vor mai primi prime de joc decit daca se vor afla in primele zece locuri ale clasamentului.

Sint sadic daca e vorba de afaceri”

Noul si vechiul patron al alb-albastrilor l-a criticat in termeni duri pe Adrian Mititelu, asa cum o facuse si in iarna trecuta. Dinel Staicu este hotarit sa nu mai vinda echipa oamenilor care nu prezinta garantii si spera ca municipalitatea sa fie alaturi de Universitatea, din retur.

Ce faceti cu echipa?

Dinel Staicu: Actiunile la club le-am pierdut. Dar nu am pierdut Universitatea. Eu am semnaturile la Federatie si la Liga, voi transfera jucatorii pe o alta societate si revin la echipa. Vad ca nimeni nu vrea sa o ia.

Cu Mititelu ce se intimpla?

Eu il mai caut pe “Sechelariu” asta al meu, sa clarificam situatia. El stie ca sint mai sadic in afaceri. Sa inteleaga ca nu sintem la emisiunea “Iarta-ma” si ca actiunile pe care mi le-a dat in schimbul echipei imi ramin mie. Nu te tin curelele, te dai la o parte, taticu’. Eu sint un om de afaceri corect, dar daca m-ai calcat pe batatura, te las in pielea goala.

V-ati suparat pe el din nou?

Nu se pune problema asa, dar vad ca nu doarme de trei zile. Pai l-am pus eu sa se ia la harta cu Bucurestiul, cu suporterii, cu Rednic, cu Badea si cu toti din fotbal? Se crede cumva revolutionar? A venit el sa faca revolutie, si uite ce a iesit. Cu toata lumea a deschis fronturi si toti l-au repezit...

Cum asa?

Geolgau a demisionat, Piturca i-a pus-o elegant, iar Badea l-a refuzat. De ce oare? Rusine lui ca a schimbat aproape toti angajatii clubului. I-a dat afara pe Marian Dinu de la cantonament si pe Biju (n.r. - Viorel Neatu). Oameni pe care nu-i cunostea din punct de vedere profesional. Biju este “hard-ul” centrului de copii si juniori.

Cistig de peste trei milioane

Principalul actionar al Stiintei, Dinel Staicu, a tinut ieri o conferinta de presa, prin care a anuntat ca retragerea lui Adrian Mititelu l-a costat pe acesta trei milioane de euro.

“Voi investi banii cistigati din tranzactie in fotbal. Oricum Mititelu s-a achitat de datorii fata de mine. Cred ca el si-a scris pe gardul casei, care, de fapt, imi apartine tot mie, e pe numele meu”, a anuntat finantatorul Universitatii, care l-a numit in functia de vicepresedinte pe fratele sau, Mugurel Staicu.

In replica, Adrian Mititelu a recunoscut ca este fericit pentru ca a scapat de cel mai mare cosmar al vietii, Universitatea Craiova.

“Regret ce s-a intimplat si daca Staicu sustine ca ii apartine casa mea, aunci eu sar de pe Intercontinental. Daca aveti dubii, cautati in cartea funciara. Nu am datorie la nimeni, doar o singura chestie cu Dinel Staicu pe care o voi rezolva.

Oricum, mi-am dat seama de unele lucruri iar cu banii pe care urma sa-i investesc in fotbal voi incerca sa largesc trustul meu de presa SC Regional Media SA si sa cumpar un ziar si un post de televiziune. Imi pare rau ca l-am incurcat pe Dinel Staicu si sper sa ne impacam”, a declarat Mititelu.