Cei care doresc sa obtina profit mare fara a risca prea mult ar trebui sa se orienteze spre obligatiunile emise in statele candidate la aderare, crede Deutsche Welle. Potrivit unei analize recente, Romania, Bulgaria si Croatia ofera cele mai mari profituri la obligatiunile pe termen lung.

Cei care se decid acum pentru depozite in euro pe termen de zece ani vor obtine castiguri mult mai mari decat in statele comunitare, considera specialistii. Agentiile internationale de rating sustin aceste afirmatii prin cele mai noi rapoarte. Standard & Poor’s, Moodies si Fieds incadreaza Romania pe lista tarilor sigure din punct de vedere al investitiilor.

Mai mult, in acest moment, Romania ofera cele mai mari profituri pentru obligatiunile bancare. Desi, spre deosebire de Bulgaria, Guvernul de la Bucuresti nu a incheiat inca toate capitolele de aderare, analistii germani sunt optimisti.

Economistul-sef al Commerzbank, Oliver Stönner, crede ca, pana la finele lunii martie 2005, Romania va finaliza negocierile si, concomitent, obligatiunile vor primi impulsuri demne de luat in seama.