In capitala irakiana, Bagdad, dupa atacul devastator cu masina capcana din centrul capitalei de la inceputul saptamanii care a facut 47 de victime, violentele par ca nu se mai termina.

Se relateaza ca cel putin 13 persoane si-au pierdut viata in centrul Bagdadului in urma unor explozii.

Pe de alta parte, la Faluja si la Ramadi in atacurile aeriene americane si-au pierdut viata 60 de insurgenti.

Explozii la Bagdad

Una dintre explozii s-a produs intr-o zona comerciala, o zona aglomerata din Bagdad si relatarile care parvin vorbesc de un numar mare de victime.

Anterior, o alta masina care se indrepta spre un post de control al armatei americane pe un pod pe raul Tigru a explodat dupa ce armata americana a tras focuri de arma.

Acest din urma incident s-a petrecut in apropierea strazii Haifa, loc unde acum cateva zile a avut loc un adevarat carnagiu, o masina capcana a explodat, producand moartea a 47 membri ai garzii de politie irakiene.

Strada Haifa, un bastion al rezistentei irakiene

Este nu doar strada unde a avut loc cel mai grav atentat produs in Irak in acest an. Este de asemenea locul unde au loc adesea schimburi de focuri si atentate de mai mici dimensiuni. Aici locuiesc multi dintre sustinatorii fostului presedinte Saddam Husein.

Operatiunea militara a inceput la primele ore ale diminetii si, dupa cum a spus ministrul irakian de interne, se doreste sa se smulga raul din radacina, adica sa fie anihilata orice forma de rezistanta.

Orasul Falluja a fost atacat de avioanele de lupta americane. Armata americana sustine ca a lovit o tinta precisa, anume o baza folosita de circa 100 de luptatori straini.

Potrivit fortelor americane, 60 dintre acesti luptatori si-ar fi pierdut viata.

Medicii irakieni din oras spun insa ca s-ar fi inregistrat numeroase victime si in randul civililor.