Adio, iubire infinita!

Timisorenii au facut cel mai bun meci al lor in acest sezon tocmai in fata unui adversar dintre cei mai dificili. Minutul 13 n-a fost cu noroc pentru Poli: Sabin Ilie a reusit sa strabata apararea subreda a gazdelor, ajungind pina aproape de bara din stinga lui Zimmermann, a schimbat apoi spre cea din dreapta, unde venise bine Niculae, care a deschis scorul.

Timisorenii au revenit insa mai repede decit credeau si ei probabil. In minutul 18, Balace a executat ca la carte o lovitura libera de pe stinga, dupa o schema a la Multescu, senegalezul Mansour finalizind dintr-o bucata. Urmatorul moment important a fost eliminarea usoara a lui Suleap dupa o jumatate de ora de joc. Chiar si cu un om mai putin, Poli a dominat finalul de repriza.

Rapidul a iesit altfel de la vestiare. Lucescu jr si-a avansat echipa, si feroviarii au devenit mai periculosi. Puteau trece in avantaj la ghiuleaua lui Ilie deviata intr-un corner, din care Niculae a irosit o sansa mare de linga careul mic.

Din nou egali

O data cu restabilirea egalitatii numerice - M. Constantin fiind eliminat corect dupa fault ca ultim aparator la Mansour -, si jocul s-a echilibrat. Timisorenii au reusit cea mai frumoasa faza a meciului: un-doi Nicolita - Rus, finalizat cu o centrare ideala la Balace, insa acesta a trimis mult pe linga cu capul.

Finalul i-a gasit pe banateni aproape permanent in atac, scapind adesea spre poarta, dar fara sanse de finalizare. Asa ca a ramas egal, dupa unul dintre meciurile frumoase ale campionatului, insa cu o tensiune aproape de a da permanent in clocot.

“Centralul” l-a eliminat si pe Multescu

Festivalul de fragmentare a jocului prin fluierarea oricarui contact si acordarea cartonasului din orice l-au atins si pe tehnicianul gazdelor. Multescu s-a agitat permanent in spatiul tehnic, a protestat la deciziile arbitrului, iar la jumatatea reprizei secunde, arbitrul Ionica Serea l-a trimis in tribune.

Nici Rapidul n-a fost multumit de arbitraj, cerind un penalty la Daniel Niculae in ultimele minute ale partidei, desi atacantul rapidist mai degraba a fortat obtinerea loviturii de pedeapsa.

Serea a stricat prietenia

Infratirea Poli - Rapid risca sa se transforme in rivalitate dupa meciul de ieri. O contributie a avut si arbitrul Ionica Serea, care a tensionat inutil partida, cu numeroase cartonase galbene. Punctul culminant a fost insa eliminarea polistului Suleap in minutul 30.

Acesta l-a faultat pe Aliuta la mijlocul terenului, dar nu atit de dur pentru a vedea cartonasul rosu, de altfel Aliuta reintrind imediat. Astfel, de la bannerul “La bine, la greu, prieteni mereu”, afisat de timisoreni la inceput, s-a ajuns la scandari ca “Hotii” si “Tiganii”, rapidistii fiind huiduiti copios tot timpul. lucian.lipovan@prosport.ro