Jurnalul de Chisinau a publicat un pamflet la adresa ideilor presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, o parodie a ideilor acestuia.

Articolul este o parafrazare a unei fragment din cartea lui Hitler "Meine Kampf", adaptata sub Voronin.

Articolul in cauza:

In aceasta toamna urmeaza sa apara cartea lui V.Voronin "Cauza mea". Prin amabilitatea editurii "Comunistul" suntem in masura sa va prezentam citeva spicuiri din ea.

"Adevaratul moldovean isi iubeste fierbinte Patria si o slujeste cu jertfire de sine. Datoria de baza a moldoveanului este de a fi gata sa moara in orice moment pentru patria si conducatorul lui, precum si sa dea nastere cit mai multor moldoveni. Oriunde in lume moldoveanul trebuie sa fie preocupat de inmultirea stirpei sale.

Pentru aceasta moldoveanul poate si trebuie sa se acupleze cu orice reprezentanta a popoarelor pe care noi le consideram superioare, in primul rind cu moldovence. Sint binevenite, de-asemenea, acuplarile cu rusoaice, ucrainence, bulgaroaice, gagauze. Toti copiii proveniti din aceste cupluri devin in mod automat moldoveni.

Iata de ce noi am dat ordin ca pruncul nascut acum un an la Moscova din mama moldoveanca si abandonat de aceasta sa fie adus acasa. Noi nu ne putem permite luxul de a irosi vreun reprezentant al natiunii noastre, singele nostru nu trebuie sa se dilueze pina la dizolvare in singele altor natiuni. In principiu, moldoveanul poate sa se acupleze cu reprezentantele oricarei natiuni.

Interzis romancelor!

Ceea ce ii este strict interzis moldoveanului si se pedepseste prin legea noastra dreapta este nu doar acuplarea cu reprezentantele celei mai inferioare rase - romancele - ci si orisice contacte cu ele.

Chiar in timpul unei simple convorbiri cu un roman (romanca) se produce o intensa, chiar daca neobservata cu ochiul liber, poluare a rasei noastre, fapt ce nu poate fi tolerat si admis in nici un caz. Scopul de baza al politicii noastre este acela de a elimina din tara noastra, din viata noastra orice element care ar putea fi banuit de contaminare de ceva romanesc.

Le adresam pe aceasta cale un grav avertisment tuturor ratacitilor care in orbirea lor s-au amestecat cumva cu romani contribuind astfel la degradarea rasei noastre. Ii preintimpinam cu hotarire ca daca nu vor parasi ei benevol tara in timpul cel mai apropiat, ne vom vedea obligati sa-i izolam de societatea noastra pentru a o proteja de efectele daunatoare ale acestei maladii.

Daca astazi nu plecati, miine s-ar putea sa fie prea tirziu. Aceasta o cer interesele tarii si bunul Dumnezeu! Tinerii care, in inconstienta lor, mai nutresc gindul de a-si face studiile in Romania, trebuie sa stie ca, odata trecuta frontiera cu Romania, cale intoarsa nu mai exista.

Pentru ca primul granicer roman intilnit, primul vames, simpla inspirare a aerului infestat de peste Prut, vor insemna o intoxicare iremediabila cu bacilii rasei inferioare. Si noi nu putem admite lucrul acesta. Vom lupta si daca va fi nevoie, vom muri, numai ca lucrul acesta sa nu se produca niciodata!

Ma auziti, NI-CI-O-DA-TA!!!

Uitati la istoria noastra. Tot ce a fost mai urit si nereusit in ea vine de la romani. Ei au ocupat locurile cele mai bune in economia si agricultura noastra, ei au supt bogatiile patriei. Moldovenii s-au convins ca tot ce este mai rau in tara noastra se trage de la romani. Acestia sunt sursa

slabiciunii natiunii noastre. Iar noi avem nevoie de tarie, pentru ca ne asteapta fapte mari. Nu va trece mult timp si moldovenii vor ocupa locul meritat printre marile natiuni ale lumii. Dar asta se va intimpla numai atunci cind singele nostru se va purifica in totalitate de elementul

romanesc. Numai atunci noi vom ajunge NOI, NOI, NOI!!!

Moldoveanul se caracterizeaza prin urmatoarele particularitati fizice: este de statura in general mijlocie, detine o formidabila pereche de picioare scurte, raschirate si puternice, semn al unei profunde inradacinari in solul natal, parul ii este des, negru si cirliontat, prin el neputind patrunde influente daunatoare, are ochi de culoarea cerului patriei si privire de

vultur.

Din punct de vedere intelectual, moldoveanul este foarte destept si talentat. Se stie ca un moldovean cu capacitati medii abia daca se intilneste la mia de moldoveni foarte destepti si talentati. Moldoveni prosti nu exista! Tot astfel cum nu exista romani destepti. Iata exemple de

moldoveni adevarati: Tkaciuk, Stepaniuc, Mocanu, Munteanu, Ostapciuc, Telesco, Gagauz, Timciuc, Staris, Zgardan, Camerzan, Misin. Pe toti ei ii caracterizeaza o forma a craniului perfecta, privirea le este ascutita, picioarele puternice. Suntem convinsi ca nu vor trece multi ani si toti moldovenii vor semana cu acesti moldoveni adevarati.

Cum poate fi distins un moldovean de un roman? Nu intotdeauna foarte simplu. Si aici perfidia romanului isi spune cuvintul, pentru ca acesta stie sa mimeze, uneori foarte iscusit, moldovenii. Mai multi compatrioti ni s-au plins ca intimpina dificultati in depistarea si demascarea romanilor sau a celor care s-au umplut de romanism.

Noi nu putem lasa fara nici o atentie aceste solicitari ale cetatenilor nostri. Lucrurile vor fi reparate si aduse in albia normalitatii. Noi nu putem lasa un popor ca al nostru sa sufere. O lacrima de-a poporului nostru nu costa cit vietile tuturor celor 22 de milioane de romani.

Anuntam ca incepind cu 1 ianuarie 2005, in scopul facilitarii recunoasterii de catre moldoveni a celor infestati de romanism, acestia din urma vor fi obligati sa poarte banderole si insigne de culoare galbena pe care sa fie scris "roman". Astfel, toti moldovenii vor fi pregatiti in orice moment sa le dea riposta cuvenita si vor fi protejati de

contactele cu ei. Vigilenta, moldoveni!

Cit despre degradati de genul unui Vieru, Rosca sau Cimpoi, acestia oricit s-ar stradui sa mimeze moldovenii, la ei totul e la suprafata, ei put pur si simplu de romanism, e destul sa le vezi forma craniului, picioarele drepte si slabe, ca sa nu mai vorbim de distanta dintre ochi si dintre nari, dar mai cu seama rostirea, pentru ca ei ne schimonosesc intr-un mod nepermis

rostirea noastra moldoveneasca. Acestia sint romani in ultimul stadiu de degenerare, ei nu mai pot fi recuperati. De asemenea persoane o societate puternica se curata in modul cel mai hotarit. Si noi vom scapa de ei, ma auziti, v-o spun eu, cel mai bun dintre voi, cel pe care Dumnezeu vi l-a trimis drept mintuire! EU, EU, EU!!!

Se mai intilnesc minti ratacite printre noi care, fiind contaminate de virusul romanismului, devin atit de oarbe incit nu intotdeauna vad diferenta dintre limba noastra, superioara, a moldovenilor, si monstruoasa grohaiala a romanilor. Oricine mai comite asemenea sacrilegiu, nu se va putea considera cetatean demn al tarii noastre.

In anii apropiati, noi vom sterge orice urma de romanism din limba noastra, noi vom curata sfinta limba a lui Stefan de

pecinginea romanismului.

Intr-un moment de intunecare mintala, am mers si eu in aceasta tara, a carui nume nici nu-l pot rosti pentru a negocia acolo cu cel mai degradat dintre romani. O singura zi printre ei a insemnat pentru mine o cumplita suferinta.

Mi-au trebuit mai multe saptamini ca sa-mi revin. Moldoveni, sa stiti ca in preajma lor va pierdeti toata energia, toate sevele, ei sunt diavolul! Daca ar mai veni o data Cristos pe pamint, ei ar fi cei care l-ar rastigni a doua oara!

Se stie ca pina in anul 2001 moldovenii nu s-au putut bucura de o idee nationala. Noi am formulat-o din chiar prima zi, cind am venit la putere. "Ideea moldoveneasca consta in combaterea si distrugerea ideii romanesti!"

Orice jertfa, oricit de mare, este prea mica pentru o cauza atit de nobila! S-a vazut cit de mult am reusit noi in doar patru ani! Inca un mandat si nu va mai ramine nici urma de ea. Doar un mandat, ma auziti!? Si-i vom strivi!

Asa sa ne ajute Dumnezeu!"

Sursa: JURNAL de Chisinau