Deputatul PSD Luca Stefanoiu, care este judecat sub acuzatia de ucidere din culpa, a depus ieri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie o adeverinta prin care dovedeste faptul ca a achitat mamei baietelului pe care l-a accidentat mortal cu masina despagubiri in cuantum de 14 milioane de lei.

La termenul anterior din 31 mai a.c., mama minorului Denis Claudiu Zeler, victima accidentului rutier provocat de Stefanoiu, a declarat ca a semnat in fata unui notar o intelegere pe latura civila cu deputatul.

Prin acea conventie, femeia a acceptat sa se constituie parte civila in proces numai in sensul in care parlamentarul sa fie obligat la achitarea contravalorii calatoriilor Baia Mare-Bucuresti efectuate de ea pentru a fi prezenta la sedintele de judecata.

In plus, la termenul de ieri, Luca Stefanoiu a solicitat instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice a autoturismului cu care l-a accidentat pe Denis Claudiu Zeler, pentru a se constata daca in momentul producerii tragediei masina se afla in perfecta stare tehnica sau prezenta unele defectiuni. Instanta se va pronunta in legatura cu aceasta cerere in data de 25 octombrie a.c..

Deputatul Luca Stefanoiu a fost trimis in judecata la inceputul acestui an pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit ca, in seara zilei de 22 aprilie 2002, parlamentarul, in timp ce conducea un autoturism marca Dacia Nova, proprietatea Camerei Deputatilor, din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic specifice localitatii, la intrarea in Baia Sprie, a pierdut controlul masinii, a urcat pe trotuar si l-a accidentat mortal pe Zeler

Denis Claudiu, un baietel in varsta de 5 ani.

Deputatul a fugit de la locul accidentului pentru ca, potrivit procurorilor, in momentul producerii accidentului, se afla sub influenta bauturilor alcoolice, avand o alcoolemie de 0,70 la mie.