Directorul general al Imprimeriei Nationale, Dan Docan, a declarat, ieri, ca ii va actiona in judecata pe toti cei raspunzatori in cazul in care institutia pe care o conduce va fi eliminata din licitatiile la care participa pe considerente de imagine.

"In acest moment participam la trei licitatii internationale pentru producerea de banderole si daca vom fi eliminati din vreo licitatie pe baza de considerente de imagine, voi cere daune celor vinovati", a afirmat Dan Docan.

Directorul general al Imprimeriei Nationale a contrazis afirmatiile reprezentantilor Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Capitalei, conform carora utilajele care tipareau banderolele false erau de cea mai inalta calitate si ca unele din persoanele implicate ar fi lucrat in cadrul Imprimeriei Nationale.

"Nici o persoana din cele care au fost arestate nu au lucrat, nu lucreaza si nu vor lucra pentru Imprimeria Nationala. Aceste banderole sunt falsuri ordinare si nu sunt realizate pe nici un fel de hartie speciala. Hartia era ceea ce se cheama in limbaj tipografic hartie chioara.

In ceea ce priveste pretioasele utilaje de ultima ora tin sa precizez ca sunt, de fapt, utilaje la mana a doua sau a treia", a afirmat Dan Docan.

O alta chestiune care a atras atentia reprezentantilor Imprimeriei Nationale a reprezentat-o folia folosita care seamana foarte mult, conform aprecierilor facute de Dan Docan, cu folia confiscata in luna februarie 2003 la Vaslui. "Se pune problema daca aceasta folie nu a intrat in tara ca ambalaj alimentar sau ca folie pentru ciocolata", a mai spus Docan.

Directorul tehnic Mugur Oancea a declarat ca acele banderole contineau detalii care puteau fi verificate pana si cu o lampa filatelica si cu putina atentie, subliniind faptul ca nu se ridicau la nivelul altor falsuri care au venit la Imprimeria Nationala de-a lungul timpului pentru expertizare.

Dan Docan a tinut sa precizeze ca "mai exista un pigment care se pune in cerneala, aplicat pe tot ceea ce produce Imprimeria pe care nu il cunosc decat cativa oameni si care se produce in strainatate".

Liderul sindicatului din Imprimeria Nationala, Dan Demetrescu, a tinut sa precizeze ca angajatii companiei sunt dispusi sa dea fiecare in judecata pe cei care se fac vinovati de prejudiciul de imagine cauzat Imprimeriei.