Vizita dlui Iliescu in Canada n-a fost catusi de putin un succes: presedintele a fost aspru sanctionat de cativa protestatari romani care l-au acuzat ca din cauza sa au fost nevoiti sa paraseasca tara. Unul dintre ei l-a si tintit cu un ghemotoc de carton strigandu-i "mai, animalule" - la care presedintele i-a replicat "esti ceea ce spui".

Enervat de faptul ca a primit un cartonas in deplasare, dl Iliescu a criticat "manifestarile retardate ale unor marginalizati" si a parasit rapid terenul. Aproape concomitent, pe terenul de tenis de la Bucuresti, dl Geoana a fost huiduit in timp ce incerca sa premieze finalistul de la Open Romania.

Cei care l-au huiduit nu pareau deloc marginalizati - ci doar plictisiti de felul in care se infig oficialii PSD la toate manifestarile - unele sportive, altele retardate - pentru a lua procente din trofeele castigatorilor. Timorat de huiduieli, dl Geoana, care urma sa premieze locul doi - sa fie un semn? - a renuntat sa mai dea diploma desi la sala se dovedise mai viteaz decat pe teren.

La Sala Polivalenta, unde s-a tinut Congresul TSD, dl Geoana atacase dur Alianta cu alice din tara minunilor actuale. Descendentii partidului au invatat si ei din minunile parintilor: dl Victor Ponta a fost reales in unanimitate presedinte al TSD dupa ce a candidat singur dar nu fara bancuri: "am avut emotii ca voi candida singur si voi pierde". Nu-i timpul pierdut. Poate la urmatorul Congres.

Cu basmale rosii la gat, junii pesedisti au vizionat filmulete unde dl Ponta, suveranul Pontif al TSD, era laudat de colegii mai copti. Cel mai sincer dintre ei a fost dl Valer Dorneanu, presedintele Camerei: "am crezut in el din momentul in care l-a nascocit premierul".

Nascocitorul n-a stat prea mult sa-si vada inventia si a plecat repede la tara, la Garbovi, unde le-a promis garbovitilor ca va incepe recalcularea pensiilor de la 1 octombrie - intrucat dupa opinia premierului, ceea ce nemultumeste pensionarii "nu este atat nivelul pensiei cat inechitatea". Adica nivelul pensiei ar fi multumitor! Daca pensionarul este econom, poate strange o avere frumusica.

Dl Geoana, de exemplu, a strans 200.000 de dolari doar din leafa - plus o scrisoare: cea pe care i-a scris-o dlui Emil Constantinescu in ´96 laudandu-l ca a castigat alegerile si a scapat tara de "comunistul Iliescu".

Dl Geoana, mare critic al regimului trecut care l-a mentinut ambasador permitandu-i astfel sa-si stranga averea, neaga ca ar fi scris ceva rau despre dl Iliescu, in timp ce dl Constantinescu confirma existenta scrisorii pe care insa n-o va da publicitatii fiindca nu-l lasa caracterul. Cand auzi cuvantul "caracter" in politica, iti vine sa-ti scoti pasaportul.