Asociatia Felina Romania (AFR) ii avertizeaza pe iubitorii de mate din tara ca pe piata de profil au aparut certificate false de pedigree.

Anumiti crescatori de pisici utilizeaza acest gen de certificate de origine ca sa obtina mai multi bani pe felinele pe care le vand drept mate de rasa.

"Aceste certificate false insotesc frecvent pisici care nu corespund standardelor internationale ale rasei sau sunt metise ale unor rase", pretind cei de la AFR. Un pedigree autentic eliberat de AFR poate fi recunoscut dupa antetul oficial al Ministerului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, in calitate de supervizor al Cartii de Origine, precum si dupa stema Romaniei.

Pe stampila pedigree-ului autentic exista inscriptia "Cartea de Origine a Felinelor Romania" si inscriptia "COFR" amplasata central si nicidecum silueta unei pisici, asa cum apare ea pe certificatele false. Cei interesati, care au suspiciunea ca au intrat in posesia unei mate contrafacute, pot verifica autenticitatea pedigree-ului telefonand la AFR 637.02.

14, in timpul programului de luni, miercuri, vineri, intre orele 17.30-19.30