Mai multi deputati PSD au acuzat conducerea partidului de guvernamant ca nu au fost onorate promisiunile privind locurile pe viitoarele liste parlamentare si ca nici cadrul legislativ privind pensiile parlamentare nu a fost definitivat.

Unii dintre ei au trecut chiar la amenintari directe, spunand ca partidul "se joaca cu focul" fiindca multi dintre cei care nu se mai regasesc pe liste sunt lideri puternici in teritoriu si pot influenta votul. La unison, s-a sustinut ideea ca PSD nu trebuia sa dea inapoi la "zgomotul unei muste" si sa promoveze legea statutului parlamentarilor, care face referire la pensiile alesilor.

Viorel Hrebenciuc a incercat sa-i imbuneze pe revoltati si a explicat ca si el, si Adrian Nastase, si Ion Iliescu ar fi sustinut promovarea prevederilor privind pensiile parlamentarilor, dar nu s-a putut realiza acest lucru din cauza campaniei negative care s-a facut pe aceasta tema.

Opozitia si Puterea, umar la umar

Ca sa-i linisteasca definitiv, Hrebenciuc a spus ca partidele de opozitie ar fi transmis PSD ca vor propune vot secret si vor vota cu totii in favoarea prevederii privind pensiile parlamentarilor, dupa care au declarat public ca vor vota impotriva.

In conferinta de presa care a urmat sedintei grupului parlamentar al PSD, Viorel Hrebenciuc a mai dat un semnal ca liderii social-democrati sunt preocupati de soarta parlamentarilor care nu vor mai prinde un loc in viitoarea legislatura. El a declarat ca a discutat si va discuta in continuare cu fiecare dintre deputatii care nu vor mai fi pe liste si ca se va gasi pentru fiecare o varianta.

"Este si normal sa fie asa, fiecaruia i se va gasi ceva", a spus Hrebenciuc.

Legea pensiilor private a fost votata ieri

Deputatii au adoptat ieri pe articole proiectul de lege privind fondurile de pensii administrate privat, creand astfel conditiile aparitiei in scurt timp a unui act normativ care sa asigure o batranete linistita parlamentarilor ce nu vor mai candida la alegerile din acest an prin stabilirea unor pensii pentru acestia.

Liderii PSD, in frunte cu seful deputatilor social-democrati, Viorel Hrebenciuc, s-au tinut de cuvant, impunand rapid legislatia pensiilor private pentru ca alesii sa primeasca, dupa ce vor ramane pe dinafara Parlamentului, pensii bunicele avand in vedere salariile de parlamentar si contributiile aferente acestora.

Desi legea votata ieri nu se refera deloc la actualii parlamentari, acestia vor putea in doua-trei luni, prin contributii individuale, sa beneficieze ulterior si de pensii in regim privat.