De citeva luni, becheri din partidul de guvernamint vorbesc din ce in ce mai des despre Gigi. Gigi in sus, Gigi in jos, Gigi ici, Gigi colea, de parca ar vorbi despre Ramses al II-lea, nu despre o varianta si mai proasta a lui Vadim. Gigi are parte de sustinere, de simpatie, de spatiu de televiziune, de tot ce vrea. Chiar si orbetii isi dau seama ca Gigi Becali este un produs al PSD.

Aceeasi lume care l-a ajutat in afacerile si schimburile avantajoase de pamint se foloseste acum de el in politica. In loc sa ridem sau sa condamnam aceasta operatiune, ar trebui sa intelegem care este tarasenia. Gigi ici-Gigi colea a fost imbrincit pe scena politica pentru a crea o varianta nationalista a lui Vadim.

Macar din greseala, citeva procente se lipesc ca mustele pe gruparea bosumflatului om de fotbal.

Ar trebui sa insistam putin si asupra incidentului de la Tebea, unde multimea i-a huiduit pe Ion Iliescu si Adrian Nastase. S-ar putea ca iritarea participantilor sa vina si de la intirzierea exagerata a celor doi, interpretata de asistenta ca o forma de dispret. S-ar putea insa ca fluieraturile de la aniversarea lui Iancu sa fie si semnul unei exasperari.

Dar pot fi, in egala masura, si semnul unei presiuni din partea aliatilor acoperiti. E vorba de Partidul Romania Mare.

Dupa alegerile locale, PSD-ul a inceput o adevarata curte la curtea lui Vadim. Unul dintre supravietuitorii cadrismului, Octav Cozmanca, a prezentat omagiul partidului chiar la curtea Fanfaronului. S-a dus la Cotroceni pentru a indulci limba acestuia. De ce? Analistii de pripas ai PSD-ului au ajuns la concluzia ca Mircea Geoana a pierdut alegerile pentru Capitala din cauza lui Vadim.

Reprezentantul PRM-ului in cursa pentru functia de primar

si-a batut joc de Mircea Geoana si l-a terfelit. Pe cale de consecinta, PSD-ul a decis sa nu mai faca asemenea greseli. Pentru alegerile generale, cuvintul de ordine referitor la Vadim este unul singur. Mormint. Octav Cozmanca a negociat cu personajul sa nu-si mai bata joc de emotivul Adrian Nastase. Si nici de partidul sau. Ca urmare, Vadim a pus tunurile pe Stolojan si pe Alianta.

De indata s-au gasit amatori care sa negocieze.

Vadim opreste motopompa cu laturi daca Alianta, in caz de victorie, satisface urmatoarele dorinte.

Care pot fi planurile? Daca PSD-ul are nevoie de un aliat care sa formeze guvernul, poate conta pe Partidul Romania Mare! Vadim cel resapat e bun de umplutura pentru un 51a. Daca Partidul Gigi face un 5% (chiar cu procente luate de la PRM), e bun si el pe post de petic. Cu un guvern alcatuit pe baza prieteniei cu Gigi si cu Vadim nu ne putem astepta decit la “succese marete”.

Un lucru trebuie retinut. Partidul Social Democrat construieste jocuri si alternative inclusiv cu jucatorii marunti. De partea cealalta, Alianta ii ignora pe toti si isi asuma cu o anume rigiditate si varianta succesului, si pe cea a dezastrului.