Diego Armando Maradona s-a internat din nou intr-o clinica din Cuba, unde va urma o noua cura de dezintoxicare, incercand, din nou, sa renunte la droguri. Unul dintre cei mai mari fotbalisti din istorie, Diego Armando Maradona, a ajuns ieri in Cuba, unde va urma un tratament de dezintoxicare, fiind cunoscute problemele cu drogurile ale argentinianului in varsta de 43 de ani.

"El Pelusa" a fost primit pe aeroportul din Havana de Armando Balaguer, ministrul Sanatatii din Cuba, si de Miyar Barrueco, membru al partidului comunist cubanez (PCC), apropiat al presedintelui Fidel Castro.

PERICOL. "El Pibe D’Oro" a fost spitalizat, pe 18 aprilie, in stare critica, in urma unei crize cardiace si a unor probleme pulmonare. Externat foarte repede, in ciuda rezervelor exprimate de medicii sai, el a trebuit sa fie reinternat de urgenta dupa doua saptamani, in urma unei indigestii.

In urma cu o saptamana, Maradona a fost din nou internat in spital pentru cateva ore, din cauza unei cresteri a tensiunii, suferite in urma unei partide de fotbal. Fostul campion mondial cantareste 102 kilograme, iar obezitatea i-a provocat hipertensiune arteriala si tahicardie.

SALVARE. Pe 25 august, Maradona a cerut, plangand, in timpul unei emisiuni de televiziune, sa fie lasat sa paraseasca Argentina pentru a urma tratamente psihiatrice si de dezintoxicare in Cuba. Maradona viziteaza frecvent Cuba de la inceputul anului 2000, cand a urmat o cura de dezintoxicare, si a fost internat de mai multe ori in aceasta tara.

CRITICI

Inainte de plecarea in Cuba, Maradona i-a criticat dur, intr-un interviu televizat, pe jucatorii formatiei Real Madrid. Fostul capitan al Argentinei a declarat ca madrilenii sunt o adunatura de jucatori slabi care vaneaza averi pe care nu le merita. "Sunt o haita de caini agresivi. In fata echipei Bayer Leverkusen au fost lamentabili. E rusinos. Real Madrid a fost un dezastru.

Cei de la Bayer au marcat de trei ori si au avut 20 de ocazii de a inscrie", a precizat "El Pibe D’Oro", care a laudat, in schimb, jocul celor de la Arsenal Londra.