Pe lucrari executate fara licitatie,

Fantanile de pe Bulevardul Unirii au inghitit milioane de euro

Pentru ca directorul de la Administratia strazilor a refuzat sa semneze plata facturilor, primarul general cere Consiliului trecerea fantanilor la Administratia de agrement si lacuri

Primaria Capitalei a initiat si derulat contracte de executie pentru reabilitarea si modernizarea fantanilor de pe Bulevardul Unirii, in valoare de aproape sase milioane de euro.

Primarul Traian Basescu anunta in ultima conferinta de presa marea sa realizare, modernizarea fantanilor, pe care vrea sa le includa intr-o zona pietonala care, spunea el, ar putea sa revigoreze din punct de vedere economic zona Unirii.

Intrebat despre valoarea totala a costurilor suportate de primarie, primarul a evitat atunci sa dea vreo cifra, el amintind doar despre problemele pe care le-a intampinat cu "pompele Aversa", care nu ar fi fost intretinute corespunzator de catre Administratia strazilor. Basescu a precizat ca numai partea de orga de lumini ar fi costat aproape un milion de euro.

Nimeni nu a inteles de ce, inaintea iernii, dar si a alegerilor generale, primarul Basescu s-a apucat sa faca din Bulevardul Unirii un loc de promenada, unde in week-end sa rasune muzica clasica. Chiar Basescu a spus in conferinta ca, daca proiectul nu va merge, renunta la el.

In realitate, potrivit unor surse municipale, primaria a cheltuit cu diverse firme, fara licitatie, cel putin doua milioane de euro, bani pe care directorul Florin Radu de la Administratia strazilor a refuzat sa ii plateasca. El chiar si-a prezentat demisia de cateva ori in fata primarului general, insa acesta a refuzat sa o ia in seama.

In cele din urma, solutia municipalitatii a fost de a reorganiza Administratia strazilor, in sensul transferarii serviciului Fantani, impreuna cu aproape 30 de angajati de la Strazi, la Administratia Parcuri, Lacuri si Agrement. Propunerea se afla pe ordinea de zi a Consiliului general de astazi.