Fostii angajati ai APAPS, in frunte cu Ovidiu Musetescu, sunt audiati, in aceste zile, de catre avocatii americani, angajati de AVAS, in ce priveste privatizarea Combinatului Siderurgic Resita (CSR).

Firma americana Noble Ventures, care a detinut pachetul majoritar la CSR, a dat statul roman in judecata pentru incalcarea Tratatului bilateral dintre Romania si SUA privind protectia investitorilor straini in Romania. Reprezentantii companiei americane sustin ca trebuiau sa fie protejati de miscarile de protest ce au avut loc la CSR.

Desi procesul a fost intentat in august 2001, audierile au loc in aceasta perioada, AVAS apeland la serviciile unei firme prestigioase de avocatura din SUA. "Pledoaria finala se va tine la Washington, la Curtea de Arbitraj de pe langa Banca Mondiala, peste doua-trei saptamani", ne-a declarat Mircea Ursache, presedintele AVAS. Noble Ventures solicita despagubiri in valoare de 350 milioane dolari.

Nu ne putem permite sa pierdem acest proces si sa platim aceasta suma, a afirmat Ursache. In cazul in care firma americana va avea totusi castig de cauza, vor fi trasi la raspundere cei care au privatizat combinatul. Adica, fostul FPS condus de Radu Sarbu.