Nicoleta Luciu, "regina sanilor naturali" din Romania si una din cele mai sexy vedete, circula de ani de zile, spre uimirea multora, cu tramvaiul. "Am carnet de conducere, am primit si un Tico atunci cand am castigat Miss Romania, dar nu-l folosesc", spune vedeta PRO TV.

in fiecare dimineata, Nicoleta asteapta - "citind ziarul Libertatea" (foto 1), dupa cum recunoaste - tramvaiul 15 sau 19 in statia de la Mega Image Titan, pentru a ajunge la sala de antrenament de langa intersectia cu bd. Macaralei, unde petrece doua ore. Urmeaza alta ora, cu lectii de canto, tot in apropiere, apoi "vine masina si ma duce la Buftea, la studiourile Pro TV de-acolo.

Deci, nu prea am de ce sa folosesc o masina personala", isi justifica Nicoleta calatoriile cu mijloacele de transport in comun, practica neobisnuita pentru celebritatile noastre. Ceilalti calatori se freaca adesea la ochi cand o vad in tramvai. "De obicei, stau cu sapca pe cap, castile de walkman in ureche si imi vad de ale mele (foto 2).

Unii isi mai dau coate, mai comenteaza, dar nu-i bag in seama. Pustii, mai ales, fac uneori pariuri daca sunt sau nu chiar eu. Daca mi se par simpatici ii intreb pe ce au pariat, apoi le dau raspunsul corect", rade vedeta Pro TV. Nicoleta tine minte ca intr-o zi era cu un ursulet de jucarie in brate pe care voia sa-l dea cadou.

"O fetita din tramvai a vazut ursul si-a inceput sa planga asa de tare si s-o roage pe maica-sa sa-i ia unul la fel, ca m-am decis sa i-l dau ei. Cu autograf, cu tot!". Chiar si in dimineata in care Nicoleta a asteptat tramvaiul impreuna cu Libertatea, in dreptul refugiului de tramvai un barbat a oprit special masina in trafic pentru a o ruga sa-i dea un autograf (foto 3).

"Pentru, fiica mea, te rog!", s-a justificat admiratorul care, ca orice barbat iubitor de frumos, si-ar fi dorit si el unul... De doi ani vedeta e abonata la cursele tramvaiului (foto 4), dupa ce timp de alti trei ani, cand statea in Dristor, folosea tramvaiul 34 pentru a ajunge la Dinamo, unde se antrena.

Cand e timp frumos, Nicoleta parcurge cele 4 statii pe jos, "ca sa mai fac miscare", dar recunoaste ca "atunci cand voi invata mai bine sa merg pe role, o sa le folosesc pentru drumul asta".

Altii ca ei

Mitica Popescu, tot timpul modest si amabil, este un obisnuit al liniilor de autobuze ce tranziteaza Calea Dorobantilor - 301, 131, 331 etc. Actorul nu ezita sa foloseasca nici metroul, fiind des vazut in statia de la Piata Universitatii.. Leonard Miron (TVR 1) e un obisnuit al transportului subteran bucurestean.

Zilnic el e intalnit la Piata Victoriei, de unde isi continua drumul inspre Piata Aviatorilor: "Circul constant cu metroul si nu vad nici o rusine in acest obicei". Mult timp, Radu Ille a "batut" in lung si-n lat Bucurestiul cu metroul. Traversa statiile visator, umplut de nostalgia vremurilor in care lucra tot in subteran, in mina: "Mi-e drag sa merg cu metroul.

imi aminteste de vremurile cand eram ortac". Cu inima tot ortac a ramas, dar unul de genul lui Miron Cozma, caci acum nu se mai desparte de impunatorul sau Hyundai.

Ion Laceanu, "Regele troleibuzelor"

Privilegiat al soferilor liniei 92, Ion Laceanu si-a castigat de ani buni reputatia de "Regele troleibuzelor". Tipicar, conform obiceiului pe care si l-a format de ani de zile, zi de zi, la ora 13.00, se prezinta in capatul bulevardului unde locuieste. Din respect, la vederea solistului, soferii de troleibuz opresc.

Destinatia sa, restaurantul Tic-Tac in buricul Bucurestiului, locul unde isi citeste ziarele, mananca si isi bea cafeaua. Spre seara, urmeaza acelasi itinerariu spre aceeasi locanta, unde canta. (Florian Gheorghe)

Si nea Benny circula cu tramvaiul

Uimire printre calatorii din mijloacele de transport in comun de pe Calea 13 Septembrie cand dau nas in nas cu Benone Sinulescu. Nea Benny conduce propria masina, dar cand are treaba in zona in care locuieste, nu ezita sa apeleze la tramvai. "Am 50 de ani de cand imi fac meseria, insa nu ma simt atat de vedeta incat sa ma dispensez de RATB".