In cadrul actiunii sale de sustinere a dezvoltarii audiovizualului francez si a celui romanesc, Ambasada Frantei in Romania organizeaza a treia editie a « Zilelor Audiovizualului Franco-Roman/ Journées Franco - Roumaines de l’Audiovisuel ». Acestea vor avea loc sambata 2 octombrie si duminica 3 octombrie la Bucuresti.

Ultima editie a « Zilelor Audiovizualului » a adunat peste trei sute de profesionisti (producatori, distribuitori, retele de televiziune, operatori de cablu, radiouri, artisti …).

Cu aceasta ocazie au avut loc numeroase schimburi, coproductii cinematografice si pentru televiziune au vazut lumina zilei, programe franceze au fost preluate de lanturile romanesti de televiziune si s-au semnat numeroase contracte intre difuzorii radio.

Acest succes ilustreaza mizele prezentei audiovizuale franceze in cea mai francofona tara din Europa Centrala si Orientala, viitoare membra a Uniunii Europene, in care un sfert din cele 23 de milioane de locuitori vorbeste limba franceza si care reprezinta o piata potentiala semnificativa cu un grad de penetrare a cablului de peste 50% (a doua piata din tarile Europei Centrale si Orientale) si

cu numeroase canale nationale de televiziune.

« Zilele Andiovizualului Franco-Roman » vor fi articulate in jurul sedintelor in plen si al meselor rotunde, reunind actori institutionali si reprezentanti ai sectorului audiovizualului din Franta, Romania si de pe intregul continent ce vor discuta pe urmatoarele teme :

- colaborarea in scopul productiei, al coproductiei si al distribuirii

- prezenta posturilor de televiziune si a productiilor franceze in retelele de cablu

- reluarea acquis-ului comunitar si integrarea in Uniunea Europeana

- radioul si industria muzicala

- …

In paralel va fi organizat un forum comercial unde profesionistii isi vor putea prezenta oferta precum si o vizita la studiourile de productie « Castel Film » si « Media Pro ».