Incepind de astazi, timp de trei zile, echipa de Cupa Davis a Romaniei o va infrunta pe cea a Canadei, la Arenele BNR, cu gindul la inca un an in Grupa Mondiala.

Ieri a avut loc tragerea la sorti care n-a facut decit sa stabileasca ordinea meciurilor din baraj.

Intii, Andrei Pavel va intra pe teren impotriva lui Simon Larose, de la ora 11:00. "Ma bucur ca joc primul meci. E greu sa astepti pina intri pe teren", a spus Pavel, adaugind insa ca "sper ca Victor sa porneasca de la 1-0 pentru noi. Important e sa cistigam aceasta intilnire, indiferent ca o vom face dupa doua zile sau trei".

Andrei a explicat ca se simte bine fizic si ca va fi apt astazi 100 la suta cind va intra pe teren. "Am jucat mult la antrenamente de la inceputul saptaminii si n-am simtit nici o durere", a marturisit el, referindu-se la durerile de spate care l-au obligat sa abandoneze la US Open si sa declare forfait la Open Romania.

Canadienii au spus printre zimbete, incepind cu Daniel Nestor si continuind cu ceilalti componenti ai echipei, ca sint favoriti la dublu si ca, de asemenea, spera sa obtina doua puncte la simplu. "Asta inseamna 3-2", a sintetizat Simon Larose.

"Si-au facut un calcul fals!", a replicat Pavel, completat de capitanul nejucator Adrian Marcu: "Nu cred ca au sanse in meciurile de simplu. E suficient sa ne uitam la clasamentele jucatorilor lor".

Programul meciurilor

Azi

ora 11:00 Andrei Pavel-Simon Larose

urmat de Victor Hanescu-Frank Dancevic

Simbata

ora 13:00 Victor Ionita, Florin Mergea-Daniel Nestor, Frederic Niemeyer

Duminica

ora 11:00 Andrei Pavel-Frank Dancevic

urmat de Victor Hanescu-Simon Larose

Televizare

TVR1

Astazi

ora 11:00 in direct

Simbata

ora 13:00 in direct

Duminica

ora 11:00 in direct

Cum s-a facut alegerea

Capitanul nejucator Adrian Marcu a explicat cum s-a ajuns la solutia de dublu cu Florin Mergea si Victor Ionita. "A cintarit faptul ca dintre cei trei jucatori pe care i-am avut la dispozitie Mergea a mai fost in echipa in ultimii doi ani si a jucat si cistigat acel meci dramatic la Quito, in barajul contra Ecuadorului.

Cit despre ruperea dublului Mergea-Tecau, cred ca important e faptul ca sintem la Cupa Davis si ca trebuie sa invingem in aceasta intilnire. Nu conteaza cine cu cine a jucat mai mult impreuna. In plus, noi l-am chemat si pe Horia Tecau. Daca facea antrenamente de vineri incoace alaturi de ceilalti, poate ca ajungeam la alta alegere".

Dancevic, incert

Jucatorul desemnat numarul unu in echipa Canadei, Frank Dancevic, care a lipsit miercuri de la conferinta de presa a formatiei sale, a suferit o enterocolita. Motivul: nu i-a picat bine un sandvis cu peste pe care il mincase cu o seara inainte.

Tenismanul a fost internat intr-o clinica din afara Bucurestiului, unde i s-au administrat perfuzii cu glucoza pentru rehidratare. S-a evitat ca lui Dancevic sa i se dea alte medicamente, care ar fi putut sa se afle pe lista doping.

Frank a fost prezent ieri la tragerea la sorti. Totusi, daca starea de sanatate nu-i va permite sa intre azi pe teren, el va fi inlocuit cu Frederic Niemeyer.