Proiectul "Dracula Park" nu a fost abandonat, ci se va realiza la Snagov in cadrul unui parc turistic si de agrement, care mai cuprinde un aquapark, un teren de golf, un hipodrom si un circuit auto-moto, se arata intr-un comunicat remis de Consiliul de Administratie al SC Dracula Park SA, in replica la un articol aparut in ziarul ZIUA din 22 septembrie.

"Dincolo de conotatiile strict politice si electorale, plangerea penala contine o serie de informatii false si premeditat denaturate, precum si interpretari si concluzii nefondate", se precizeaza in comunicat, facandu-se referire la articolul aparut in ziarul ZIUA.

Potrivit dreptului la replica, nici premierul Adrian Nastase si nici Dan Matei Agathon nu au fost membrii fondatori ai societatii, devenind actionari prin subscriptie in cadrul ofertei publice, caz in care nu sunt aplicabile prevederile art 215 din Codul Penal si ale art. 265 (pct. 1) si 266 (pct. 4).

"Proiectul nu a "devenit repede un esec" asa cum se sustine in articol, nici nu putea sa devina mai ales ca este vorba de un proiect privat care a atras o parte din finantarea necesara printr-o oferta publica incheiata cu succes, si atragem atentia ca subscriptia in oferta publica inseamna subscriptie de fonduri private si nu de fonduri publice", se mai arata in comunicat.

CA al Dracula Park SA subliniaza ca informatii publice (publicate in presa si in Monitorul Oficial) sunt distorsionate si prezentate ca argumente intr-un scenariu impotriva societatii.

Desi informatiile in legatura cu numarul de actionari initiali, retrasi si ramasi au fost publicate la momentul repectiv, in articol sunt prezentate in mod eronat. Desi hotararile Adunarii Generale ale Actionarilor au fost publicate in Monitorul Oficial nu sunt preluate corect. Societatea comerciala Dracula Park SA a obtinut profit atat in anul financiar 2002 cat si in 2003.

Proiectul nu a fost abandonat si afirmatia ca "cea mai mare parte a actionarilor risca sa ramana fara banii investiti" este o afirmatie eronata, tendentioasa lansata doar in scop electoral", se explica in comunicatul Consiliului de Administratie.