Dupa doar doua zile de la avizarea unui nou Consiliu de Administratie al BNR de catre Comisiile parlamentare de buget, finante, candidatul PRM, Petre Popeanga, refuza functia de membru.

"N-am renuntat la postul de vicepresedinte al Curtii de Conturi, unde mandatul imi expira in 2008. Voi renunta doar daca primesc o functie executiva in CA-ul BNR. Sunt un om activ, caruia ii place sa munceasca, nu pot sa merg o data pe saptamana la sedintele de la BNR, precum pensionarii", a declarat Popeanga.

Nemultumit de faptul ca Petre Popeanga nu a obtinut functia de viceguvernator, PRM a solicitat Biroului Permanent inlocuirea acestuia cu Maria Ene. De profesie economist, cu o experienta de noua ani in domeniul bancar, Ene a fost audiata de cele doua comisii.

Pentru a vota noul candidat propus de PRM pentru CA-ul BNR, Comisiile de buget, finante se vor reuni luni, 27 septembrie. Acestea vor face un raport suplimentar, care va fi prezentat Plenului Parlamentului in prima sedinta de saptamana viitoare pentru a aproba noua conducere a Bancii Nationale.