Fostul international Edson Arantes do Nascimento, "Pele", a solicitat Confederatiei Braziliene de Fotbal (CBF) copii ale contractelor sale cu gruparea Santos, unde a activat ca jucator, pentru a putea iesi la pensie.

Directorul departamentului care se ocupa cu arhivele CBF, Luiz Gustavo, a declarat ca Pele a cerut ca forul fotbalistic "sa verifice existenta copiilor dupa contractele sale cu clubul Santos, pe care doreste sa le foloseasca pentru a face demersurile necesare iesirii la pensie".

Gustavo a precizat ca Pele a semnat primul contract cu Santos in 1956 sau 1957. "In Brazilia, el a evoluat doar la acest club si a jucat in strainatate doar din anul 1974 (n.r. - cand a fost transferat la echipa Cosmos din New York). In consecinta, el si-a platit cotizatiile ca jucator profesionist, timp de 17 ani, interval impus de lege pentru iesirea la pensie", a adaugat oficialul CBF.

Pentru a obtine pensia maxima prevazuta de lege, aproximativ 707 euro, Pele, care va implini 64 de ani pe 23 octombrie, va mai trebui sa demonstreze ca si-a platit contributiile alti 18 ani, in calitate de angajat sau de angajator.

Pele, autor a 1.285 de goluri si ales cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, a castigat de trei ori Cupa Mondiala, alaturi de reprezentativa Braziliei (1958, 1962, 1970).