Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a declarat ieri ca ii este "imposibil" sa accepte sa candideze pe vreo lista de partid pentru Parlament, in ciuda faptului ca a primit mai multe oferte.

"Au fost multe asemenea propuneri, ceea ce dovedeste ca oamenii au imaginatie. Au fost cele mai variate posibilitati la care fortele politice - de la dreapta la stanga spectrului politic - s-au gandit", a precizat Principele Radu.

Acesta a mai spus ca va continua activitatea de reprezentant special al Guvernului pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila, pentru ca a avut rezultate foarte bune.

"Cred ca este foarte bine sa fac ceea ce fac, adica cu o pozitie care sa nu contrazica principiile Casei Regale. Ceea ce fac este perfect compatibil cu Casa Regala si cu interesele Romaniei", a spus Principele Radu.

Premierul Adrian Nastase a anuntat, la inceputul lunii august, ca i-a propus Principelui Radu un loc de senator pe listele PSD, precizand ca il apreciaza in mod deosebit, indiferent de titlurile nobiliare pe care le detine.