Vorbim deseori despre farmecul legendelor, uitand insa ca ele au la baza o poveste reala, un personaj ale carui fapte au depasit uitarea si au intrat in folclor.

Medievalul Rege Arthur, un barbat care a oscilat intre ambitiile proprii si coplesitorul simt al datoriei, face subiectul a sute de povestiri, dar e, in filmul semnat de Jerry Bruckheimer, doar pretextul unei istorisiri despre superba Guivenere, femeia care i-a fost alaturi.

Arthur, interpretat de actorul Clive Owen, doreste sa paraseasca Britania si sa se intoarca la stabilitatea Romei. Inainte insa de a pleca, el si Cavalerii faimoasei Mese Rotunde au o misiune care ii face pe toti sa realizeze ca Britaniei ii trebuie un lider pentru cand gloria Romei va apune. Un lider care sa-i conduca, mai ales in lupta impotriva saxonilor.

Sub indrumarea lui Merlin, fost dusman, si a frumoasei Guinevere (Keira Knightley), Arthur va capata curajul de a realiza toate acestea.

Fara sa aiba o distributie in care numele grele sa se intalneasca la tot pasul, "Regele Arthur" e un blockbuster care nu a trecut neobservat pe nicaieri. Pelicula ruleaza in Bucuresti la cinematografele Patria, Glendale si la Hollywood Multiplex si, in tara, in Cluj, Iasi, Timisoara si Brasov.

Mara Stroe