Un politist argesean: “Masina lui Iordache s-a rasucit de mai multe ori si l-a lovit mortal pe barbat”

Anchetatorii care instrumenteaza dosarul accidentului de circulatie in care a fost implicat George Adrian Iordache au concluzionat, ieri, ca barbatul gasit in sant a fost lovit de masina fotbalistului dinamovist. In aceste conditii, Iordache este cercetat pentru ucidere din culpa.

Anchetatorii banuiesc ca el circula cu viteza foarte mare, intrucit masina s-a rasucit de citeva ori, lucru demonstrat si de urmele lasate pe sosea in urma derapajului.

In urma autopsiei efectuate ieri pe cadavrul barbatului strivit in sant, medicul legist Dan Manu, de la Serviciul Medico-Legal Pitesti, a concluzionat ca acesta a fost victima unui accident de circulatie. El a fost lovit cu partea dreapta a masinii in soldul drept si proiectat cu capul in santul betonat.

Dupa ce a cazut, a fost calcat de autovehicul, fapt explicat prin existenta mai multor fracturi (coaste, stern, coloana vertebrala), dar si de multiple leziuni ale organelor interne. Doctorul Banu afirma ca decesul a survenit in urma traumatismului cranio-cerebral provocat prin cadere.

Ancheta politiei il indica drept vinovat tot pe Iordache, care, la prima proba, avea o alcoolemie de 0,45, iar la a doua - 0,30. Alcoolemia victimei era de 1,00 la mie. “Urmeaza sa se efectueze zilele urmatoare expertiza tehnica si cea criminalistica. De aceea nu s-a stabilit inca viteza de deplasare a masinii.

Si Iordache, care se afla la volan, si cei doi pasageri (Dorin Semeghin si Lucian Goian, coechipierii lui de la Dinamo) au declarat ca nu au vazut nici o persoana pe sosea, care insa nu era iluminata. Din declaratiile anchetatorilor, masina condusa de Iordache s-a rasucit de mai multe ori si l-a lovit mortal pe barbat.

Fotbalistul va fi cercetat pentru ucidere din culpa, iar daca va fi gasit vinovat, risca intre doi si sapte ani de inchisoare”, ne-a declarat subcomisarul Sorin Pauna, de la Biroul de presa al IPJ Arges.

Victima: 40-45 de ani, par saten, inceput de chelie

Accidentul in care a fost implicat Adrian Iordache s-a produs joi dimineata, in jurul orei 5.00, pe autostrada Bucuresti-Pitesti, in sensul spre Capitala. Masina condusa de fotbalist, marca Cielo, apartine antrenorului secund al echipei Dinamo, Iulian Mihaescu. Iordache sustine ca a pierdut controlul volanului dupa ce s-a uitat la telefonul mobil, iar masina a intrat in sant.

Politistii au descoperit la locul accidentului cadavrul unui barbat, neidentificat inca, in virsta de 40-45 de ani. Acesta era imbracat in blugi, geaca si bocanci de culoare neagra, pulover de culoare inchisa. Are parul saten, inceput de chelie si barba.

Doar “o suta” de whisky sau doua beri?

In opinia unor politisti cu experienta, dinamovistul Adrian Iordache a baut cam 100 de mililitri de whisky sau doua beri. “Imi este greu sa cred ca, dupa o noapte de chef, Iordache, despre care se stie ca e “sugativa”, a baut doar doua sticle cu bere sau “o suta” de whisky.

In aceste situatii, ma refer la accidentele de circulatie in care sint implicate VIP-uri, alcoolemia este cu mult diminuata. Parerea mea este ca Iordache a adormit la volan”, ne-a declarat un politist cu experienta in astfel de cazuri. (G.G.)

Cantonamentul, solutia salvatoare?

Accidentul din zorii zilei de joi a repus pe tapet subiectul referitor la cantonamentele fotbalistilor.

Tragedia le-a dat apa la moara tehnicienilor care-si tin inchisi elevii in adevarate cazarme inaintea meciurilor, fara ca acestia sa poata lua contact cu exteriorul! Socotita ca facind parte din sistemul de pregatire sovietic, metoda izolarii pare, in acest moment, singura capabila sa-i tina in friu pe petrecaretii din Divizia A.

Unii antrenori le iau fotbalistilor in cantonament si telefoanele mobile. Tehnicieni precum Florin Halagian, Florin Marin, Ion Marin, Ioan Sdrobis sint adepti ai perioadelor de cantonament prelungite.

“Din pacate, comportamentul jucatorilor cere cantonamente! Credeti ca mie, la virsta mea, imi mai trebuie cantonamente? M-am saturat! Dar iata ce se intimpla cind ii lasi liberi!”, ne-a declarat ieri Ion Marin, fost jucator si antrenor la Dinamo. (Daniel Contescu, Matei Udrea)

In cazul celor trei fotbalisti sint trei culpe, nu una. Macar daca s-ar fi odihnit in Pitesti peste noapte... Stiu ca Iordache a crescut fara mama, dar chiar si la virsta lui, 23 de ani, trebuie sa realizeze ca nu poti pierde noptile distrindu-te.

Am propus conducerii amenda maxima prevazuta de regulament in asemenea cazuri de indisciplina pentru cei trei jucatori (n.r. - cite 5.000 de dolari). Pacat ca n-au invatat ca la Dinamo se face performanta. Mi-a spus ca se duce in vizita la parinti.

Cind jucam in Spania, si eu plecam din cantonament fara stirea antrenorului, dar n-am avut ghinion sa fac accident de masina! In Spania sint aceleasi reguli, n-ai voie sa parasesti localitatea fara stirea antrenorului.

Sint stupefiat de ce aflu despre Iordache! Cind eram eu la Dinamo, el era un pusti care se pregatea pe linga astia mari. Un copil cuminte, nu misca in front! Nu se poate asa ceva! Sa ai ocazia unica sa joci la Dinamo, iar tu sa stai numai prin baruri!