Cinci detinuti de la Penitenciarul de Minori si Tineri Craiova au incendiat ieri celula in care-si ispaseau pedepsele, in semn de protest fata de refuzul conducerii de a le asculta doleantele. Ei s-au baricadat in camera de detentie, au spart geamurile de la ferestre si au dat foc saltelelor.

Protestatarii au fost in final cuprinsi de flacari, iar un gardian care incerca sa-i salveze a lesinat din pricina fumului inecacios care inundase incaperea. Detinutii au fost internati, cu arsuri de gradele II, III si IV pe circa 70% din suprafata corpului, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

Plutonierul Cristian Serbanoiu, cel care a intentionat sa dea o mana de ajutor detinutilor arsi, spune ca si alti gardieni au incercat sa patrunda in incinta care ardea, insa nu au reusit din cauza fumului si a paturilor incinse care, practic, baricadau intrarea.

Pana la inchiderea editiei, nici un reprezentant al Penitenciarului de Minori si Tineri Craiova nu a facut vreo declaratie in legatura cu incidentul. De asemenea, detinutii internati au fost impiedicati sa vorbeasca cu ziaristii.